ДОДИК: Јачаћемо Републику Српску, а БиХ ћемо једног дана видети леђа

ОТКРИО ДА ВЕЛИКИ СВЕТ ОД ЊЕГА ТРАЖИ ДА СМАЊИ СРПСКУ, А ДА ПОВЕЋА БИХ

  • Председник РС у Бијељини присуствовао прослави Видовдана, крсне славе 3. (ВРС) пука Оружаних снага БиХ и бивше Војске РС и том приликом рекао: Света нам је РС, а БиХ је наше морање. Меркамо и тражимо време да остваримо што је могуће већу самосталност

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик открио је да од њега „велики свет тражи да смањи РС, а повећа Босну и Херцеговину”!

         Његов одговор великимa био је: „Јачaћемо РС, а БиХ ћемо једног дана да видимо леђа“.

         Поновио је да се од РС и данас траже уступци да би се нахранио „монструм БиХ“, али да је Српска „свесна себе и брани своје дејтонске и уставне позиције, те мерка и тражи време да оствари што је могуће већу самосталност“.

         - Разумели смо да морамо политички да се боримо, нисмо генерација која би прихватила и гурала народ у неке нове ратове, али допустите да јасно и с поносом кажемо: света нам је РС, а БиХ је наше морање - навео је у Бијељини.

         Истовремено, изразио је и захвалност руководству РС-а из времена њеног настајања што није „пристајало на труле компромисе, на решења која су се нудила и била усмерена ка томе да РС-а на крају нема“

         - Када на улице Сарајева изводе Бошњаке који покушавају да нас наивно преведу у грађане, уместо у припаднике свог народа, морамо да будемо опрезни и још више јединствени- упозорио је Додик.

         Спреман је, тврди, да се одрекне власти да би РС „била већа и јача, али да није спреман да смањује и слаби РС зарад власти“.

         Додик је данас у Бијељини присуствовао прослави Видовдана, крсне славе 3. (ВРС) пука Оружаних снага БиХ и бивше Војске РС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари