Додик: Британци прислушкују државни врх и Србије и Српске, Вучић то врло добро зна

НАГЛАСИО ДА ИМАЈУ ОПЕРАТИВНИ ЦЕНТАР ЗА ПРИСЛУШКИВАЊЕ РС, А ДА ЈЕ ТАКО И У СРБИЈИ

  • „Доказ је и чињеница да је већ раније обавештајна служба БиХ отворила оперативне налоге прислушкивања званичника Србије и Републике Српске. Свако ко је овде упућен у било шта, зна да то у БиХ не може да се ради без одобрења западних служби. Шта ћете већи доказ од овог”

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио да британски шпијуни прислушкују државни врх Србије и Републике Српске, председника Србије Александра Вучића и њега.

        Додик за данашњи Курир каже да постоје бројни докази да британске обавештајне службе имају прислушни центар и да прате државни врх Републике Српске, а претпоставља да је иста ситуација и у Србији, и да је то један од начина да се Србија дестабилизује.

        На питање одакле докази за то, Додик одговара:

        „Доказ су изјаве министра одбране, потврде да ће се Велика Британија бавити руским утицајем на овом простору. У јулу се формира посебан оперативни центар који предводе Британци. Ту су и изјаве британског амбасадора.”

        Председник Српске указује да се не ради о обичним војницима, пешадинцима, већ специјалцима који се обавештајним радом баве помоћу веома савремене и софистициране технологије.

        На констатацију да је поменуо и дестабилизацију Србије, Додик каже да је то „једна те иста ствар“ и да је „вероватно да то раде и у Србији“.

        На подсећање да је рекао да и у Србији имају прислушни центар, Додик каже да претпоставља и тврди да је британска служба увек била присутна на овом простору и да су увек радили против српских државних и националних интереса.

        „Доказ је и чињеници да је већ раније обавештајна служба БиХ отворила оперативне налоге прислушкивања званичника Србије и Републике Српске. Свако ко је овде упућен у било шта, зна да то у БиХ не може да се ради без одобрења западних служби. Шта ћете већи доказ од овог”, рекао је он.

        На питање да ли је обавестио председника Вучића о томе, Додик одговара да „Вучић то врло добро зна“

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари