Ђурић: Тужићу Јовановића јер ме назвао издајником и запретио ми вешањем

„ПРЕШАО САМ ПРЕКО НИЗА ЊЕГОВИХ НАЈБРУТАЛНИЈИХ ЛАЖИ И КЛЕВЕТА, АЛИ ЋУ САД МОРАТИ ДА ГА ТУЖИМ“

* Јовановић ме је у емисији 'Упитник', 19. фебруара ове године, назвао 'велеиздајником', 'пајтосом Рамуша Харадинаја" и 'подводачем', а будући да нисам ништа од тога, мораћу да затражим да Јовановић покуша да ове квалификације докаже пред судом

___________________________________________________________________________

          ДИРЕКТОР владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је прешао преко низа "најбруталнијих лажи и клевета" које је о њему рекао лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић, али да ће сада морати да га тужи и тако затражи од правосуђа заштиту.

          Ђурић је на свом Фејсбук профилу реаговао поводом кривичне пријаве коју је Јовановић данас поднео против њега. Председник ДСС је у Првом основном суду поднео тужбу против Марка Ђурића због његове изјаве у емисији "Упитник" на РТС-у да је "украо два стана на Врачару".

          "За разлику од Јовановића, који правосуђе злоупотребљава како би правио медијски циркус, ја ћу заштиту од суда затражити зато што сам искрено забринут за права и слободе грађана Србије и мени драгих и блиских људи који не мисле као фалангисти Милоша Јовановића", написао је Ђурић.

          Ђурић је навео да му је у тој емисији 12. јуна 2018. године Јовановић поручио да ће га стићи "такав рачун за издају" да "неће бити довољно бандера".

          "Дакле у једној реченици ме је назвао издајником, чиме је несумњиво повредио моју част и углед, а затим ми је запретио вешањем", написао је Ђурић и додао да ће тражити заштиту суда како би "насилницима било поручено да не могу никоме некажњено да прете смрћу".

          Ђурић је навео и да га је Јовановић оптужио да "клечи само пред шиптарским терористима" и додао да мисли да је важно да суд утврди да ли је Јовановић у дослуху са РОСУ и да ли оне раде на његов позив.

          "Јовановић ме је потом, поново у емисији 'Упитник', 19. фебруара ове године, назвао 'велеиздајником', 'пајтосом Рамуша Харадинаја" и 'подводачем', а будући да нисам ништа од тога, мораћу да затражим да Јовановић покуша да ове квалификације докаже пред судом", написао је Ђурић.

          Ђурић је казао и да једва чека да се одазове евентуалном позиву на сведочење по тужби Јовановића и додао да није сигуран да ли ће Јовановић бити толико "нестрпљив да се одазове када добије судски позив у вези са претњама и клеветама које је изнео" на његов рачун.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари