Ђурић: Српски управљачки пише статут Заједнице српских општина, биће готов до 4. августа

СРПСКИ ЧЕТВОРОЧЛАНИ ТИМ РАДИ ТРИ И ПО МЕСЕЦА, А НЕ ЗНА СЕ ШТА УОПШТЕ РАДИ АЛБАНСКИ

 

         СРПСКИ управљачки тим који пише предлог статута Заједнице српских општина ради пуном паром и свој посао завршиће до 4. августа када би у Бриселу требало да се састану председник Србије Александар Вучић и председник привремених косовских институција Хашим Тачи.

         Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић за „Политику” је тим поводом рекао:

         „Све везано за статут Управљачког тима по споразуму треба да се представи мешовитом комитету у Бриселу, у чијем раду и одлучивању учествује Београд. То је разлог зашто Приштина од свега овог бежи”, каже Ђурић. И док је четворочлани српски тим засукао рукаве у последња три и по месеца, Приштина бар званично није представила шта ради њен тим. То је разлог зашто је приштински дневни лист „Зери” пре два дана објавио да је српски управљачки тим проследио косовској влади свој нацрт статута, што су категорички демантовали представници Срба у том тиму.

         „То значи да наш управљачки тим ради како треба. Нервира их што раде све о тексту споразума који би у Приштини желели да забораве. Уосталом они не пишу по споразуму. То ради само српски управљачки тим”, нагласио је Ђурић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари