Ђурић: Срби неће препустити Албанцима четири општине на северу Космета

„ОДЛУКОМ СРПСКЕ ЛИСТЕ  ДА СЕ ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ ОНЕМОГУЋЕН УПАД НА СЕВЕР КиМ“

            ДИРЕКТОР Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да Срби неће препустити Албанцима четири општине на северу Космета и нагласио да су Срби, одлуком да изађу на изборе које је расписала Приштина, онемогућили план Приштине да то учини.

            "Албанци су смислили фантастичан план. Надали су се да ће Срби на северу да бојкотују изборе, па да они ушетају у српске институције и да монтирају Албанце или неке своје марионете, а да Срби остану по страни. То нећемо дозволити", рекао је Ђурић за Телевизију "Прва".

            Говорећи о критикама опозиције на одлуку Српске листе да изађе на изборе, Ђурић је навео да су они чекали да виде шта ће Срби одлучити, па да критикују у сваком случају.

            "Шта год да смо одлучили, они би били против тога, како би отпужили државу и на тој теми политички профитирали", сматра Ђурић.

            Коментаришући изјаву председника Косова Хашима Тачија да не очекује ништа од састанка у Берлину на који је позван заједно са председником Србије Александром Вучићем и лидерима из региона, Ђурић је рекао да политика Приштине има два лица.

            "Једно је оно које показује пред међународном заједницом када Тачи говори да је за дијалог и укидање такса, а друго у Приштини, када његове страначке колеге отворено кажу да је циљ увођења такса да се Србима нанесе штета", навео је Ђурић.

            Према његовим речима, Приштина и не крије да јој је једини циљ да се Србима нанесе што је могуће већа штета и тиме показују какав је њихов однос према дијалогу.

            Он је додао да и многи у међународној заједници имају два лица, јер декларативно кажу да су против такса.

            "Види се ко је чији ученик и ко је од кога научио политику са два лица", рекао је Ђурић.

            (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари