Ђулијани дошао у Београд да помогне Вучићу против Ђиласа

БИВШИ ПРВИ ЧОВЕК ЊУЈОРКА ПОДРЖАО НАПРЕДЊАКЕ

И ЊИХОВОГ КАНДИДАТА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГЛАВНОГ ГРАДА

Ђулијани и Вучић

  • Београд, поред тога, мора да ухвати корак са светским метрополама и сиђе на реке, да се запуштено приобаље Саве у центру града претвори у атрактивну локацију која отвара могућност за инвестиције и нова радна места, рекао је Александар Вучић, представљајући Ђулијанију пројект „Београд на води”
  • РУДОЛФ ЂУЛИЈАНИ, градоначелник Њујора од 1994. до 2001.: Корупција мора бити нападнута с врха. Зато је веома важан Вучићев план увођења Канцеларије за брзе одговоре и смањење бирократије, што сам и ја својевремено урадио у Њујорку. И сам сам 80-их година имао сличне проблеме као Вучић данас, нико није веровао да Њујорк, који је такође град на води, може да се подигне и да се у њему успостави ред. А показао сам свима да може

         БИВШИ градоначелник Њујорка Рудолф Ђуилијани дошао је у Београд на позив Српске напредне странке и одржао је предавање и конференцију за новинаре, а прошетао се и централним градским улицама.

         Кандидат напредњака за градоначелника Београд Александар Вучић рекао је за телевизију Пинк да је Ђулијани јуче касно поподне стигао у Београд и да ће га данас прво одвести на Саву где ће му детаљно изложити пројекат напредњака „Београд на води“.

         Додао је да му је је Ђулијани синоћ казао да је једна од најважнијих особина лидера нестрпљивост.

         „Рекао ми је да лидер увек треба да тражи и жели више и да ће тада то и постићи“, казао је Вучић и додао да је синоћ неколико сати слушао Ђулијанијева искуства.

         Он је навео да је пре неких годину дана дошао на идеју да Ђулијани посети Београд.

         Вучић је казао да са њим није говорио о политичким противницима напредњака и да није хтео да му говори о прљавој кампањи која се води против СНС.

         Он је казао да је важно да људи на изборе изађу у што већем броју и да је на тај начин победа напредњака загарантована.

         Ђулијани, који је био градоначелник Њујорка од 1994-2001, познат је по решавању проблема корупције и криминала и као херој обнове града након терористичког напада 11. септембра 2001. године.

         „План Српске напредне странке за заустављање корупције је смањење бирократије кроз отварање Канцеларије за брзе одговоре, стварање бољег инвестиционог амбијента и привлачење инвеститора. Београд, поред тога, мора да ухвати корак са светским метрополама и сиђе на реке, да се запуштено приобаље Саве у центру града претвори у атрактивну локацију која отвара могућност за инвестиције и нова радна места“, рекао је Александар Вучић, кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда, представљајући Ђулијанију пројект „Београд на води“.

         Ђулијани, који је допутовао у Београд да подржи кандидатуру Вучића за градоначелника, истакао је да је у њему препознао ентузијазам, енергију и способност човека који ће бити успешан градоначелник, човека који ће учинити да Београд расте у сваком смислу.

         „Докле год се дуго чека на дозволе, биће више корупције, а мање инвестиција, изградње и радних места. Корупција мора бити нападнута с врха. Зато је веома важан Вучићев план увођења Канцеларије за брзе одговоре и смањење бирократије, што сам и ја својевремено урадио у Њујорку. И сам сам 80-их година имао сличне проблеме као Вучић данас, нико није веровао да Њујорк, који је такође град на води, може да се подигне и да се у њему успостави ред. А показао сам свима да може. Драго ми је што Вучић има тако крупне идеје попут пројекта „Град на води“ и срећан сам што видим да оно што сам ја урадио са обновом Тајмс сквера у Њујорку, Вучић планира да уради у Београду“, поручио је Рудолф Ђулијани.  

         Вучић је нагласио и да од градоначелника Ђулијанија може много да научи и да, осим искуства и контаката, од њега очекује и веома озбиљне споразуме о будућој пословној сарадњи.   

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари