Ђорђевић: Биће то и порука онима који у Пољску нису позвали Русију и Србију

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „БЕСМРТНИ ПУК“ 25. И 26. СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ

Поклоњена застава Бесмртног пука

* Зоран ЂОРЂЕВИЋ: У данашње време се покушава умањити улога Срба и Руса и у Другом светском рату и у Првом светском рату. Губитници желе да другачије прикажу своју улогу у тим ратовима

        МИНИСТАР за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да ће организовање међународне конференције "Бесмртни пук" у Београду бити прилика да се подигне глас против ревизије историје и да се упути порука "онима који нису позвали Русију и Србију" на обележавање 80. годишњице од почетка Другог светског рата у Пољској.

        Како је Ђорђевић казао на конференцији за новинаре у Београду, у данашње време се покушава да се умањи улога Срба и Руса и у Другом светском рату и у Првом светском рату и оценио да губитници желе да другачије прикажу своју улогу у тим ратовима.

        Он је истакао да је Србија почаствована што ће удружење "Бесмртни пук Русије", "које подржава председник Русије Владимир Путин", бити организатор тог догађаја.

        Ђорђевић је рекао да ће организовање конференције бити финансирано из Русије, а да ће се његово министарство постарати за логистику.

        Руководилац извршног комитета "Бесмртног пука Русије" Артјом Хуторској изјавио је да је Београд одабран за домаћина, између осталог и због обележавања 75. годишњице од ослобођења Београда од нацистичке окупације 20. октобра.

        Хуторској је захвалио Ђорђевићу за организацију те конференције и честитао годишњицу ослобођења града.

        Конференција ће бити одржана у Београду, у Дому војске 25. и 26. септембра и на њој ће бити речи о дешавањима у Другом светском рату.

        Та конференција се одржава у оквиру припрема за обележавања 75. годишњице победе над фашизмом, а на њој ће учествовати око 80 делегата из 55 земаља, међу којима и 10 делегата из Србије.

        (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари