ЂЕЛИЋ: „Представници 120 одбора ДС“ подржали Ђиласа за председника странке

ОКУПИЛИ СЕ У КРАГУЈЕВЦУ И ПРОГЛАСИЛИ СЕ ЗА „СТРАНАЧКИ СКУП“

  • Ђиласа подржавају не само градски одбори Београда и из Војводине, већ и из Шумадије, Западне и Источне Србије. Ђилас је на скупу рекао да ће прихватити да води странку, уколико буде имао подршку већине -  саопштио је по завршетку скупа члан председништва ДС Божидар Ђелић
  • Оцењено је да је Борис Тадић потребан ДС и данас нико није рекао ружну реч о њему. Ово, дакле, није битка против некога, већ битка за бољу Демократку странку и за бољу Србију - нагласио је Ђелић

        ДИЛЕМА - да ли је ДС ближа новом расколу или нагодби између Бориса Тадића и Драгана Ђиласа - од данас има још више „варијабли и упитника“.

       Јер, само што је председништво ДС формирало организациони одбор за припрему новембарске изборне скупштине, у којем доминирају „Тадићеви кадрови“, па још - и пре почетка формалног кандидовања - било објављено да Тадића као кандидата за страначког лидера подржава равно 45, а Ђиласа само један општински одбор - уследила је муњевита КОНТРА.

       У Крагујевцу су се окупили „представници око 120 градских и општинских одбора ДС“, који су се прогласили за „страначки скуп“, са којег су саопштили: да дају подршку кандидатури Драгана Ђиласа за председника странке, а Бојану Пајтићу за заменика председника.

       На страну ове двојице већ је прешао ччан Председништва ДС Божидар Ђелић који је по завршетку скупа у Крагујевцу обавестио јавност:

       „Ђиласа подржавају не само градски одбори Београда и из Војводине, већ и из Шумадије, Западне и Источне Србије. Ђилас је на скупу рекао да ће прихватити да води странку, уколико буде имао подршку већине”, додао је Ђелић.

       Он је прецизирао да ће у наредним данима Ђилас обићи све општинске одборе ДС и да ће се после тога одлучити да ли ће прихватити кандидатуру.

       Према његовим речима, 10. новембар ће за ДС бити и изборна и програмска скупштина.

       „У Крагујевцу је истакнуто да је Борис Тадић потребан Демократској странци и данас нико није рекао ружну реч о њему. Ово, дакле, није битка против некога, већ битка за бољу Демократку странку и за бољу Србију”, нагласио је Ђелић.

       Кампања за председника ДС, како је Ђелић оценио, није битка „за столице и расподелу фотеља”.

       „Као странка која је била на власти, морамо да извучемо лекцију из пораза и да после избора будемо ојачани, па да после  100 дана ове владе у потпуности будемо конструктивна, енергична и жустра опозиција која је потребна нашој земљи”, нагласио је Ђелић.

       Обновљена и оснажена ДС мора да буде адреса за све грађане који имају муку, али и да они који имају идеје могу да јој приђу, оценио је Ђелић и наставио:

       „Морамо реорганизовати странку и имати истинску децентализацију, а не само на папиру”, нагласио је Ђелић додајући да је данас у Крагујевцу „осетио дух Зорана Ђинђића у Демократској странци, дух који вреднује рад и разум, а не Демократску странку која оклева” .

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари