ДИНКИЋ: Није тачно да тајкуни дугују пет милијарди евра за порезе и доприносе

МИНИСТАР ФИНАНСИЈА НАЈАВИО ОД ОКТОБРА ПРИЈАВЉИВАЊЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ

  • Србија продала еврообвезнице на међународном тржишту за милијарду долара, чиме је обезбеђено финансирање буџетског дефицита за ову годину - саопштио Млађан Динкић

​        ТОКОМ октобра биће објављен позив грађанима да пријаве  покретну и непокретну имовину да би се видело ко има „непријављене велике виле и имања - саопштио је министар финансија и привреде Млађан Динкић.

​        Истовремено је најавио да ће која ће та имовина бити опорезована одговарајућом стопом.

​        Министарство финансија објавиће пореску основицу за имовину изнад које се плаћа већи порез на имовину и та мера владе сигурно неће бити усмерена на грађане са ниским примањима, објаснио је Динкић у Скупштини Србије, одговарајући на посланичка питања Влади Србије.

​        Упитан да ли је спекулација домаћих медија да тајкуни у Србији дугују држави око пет милијарди евра на име пореза и доприноса, он је рекао да ти подаци нису тачни.

​        Динкић је такође изјавио да је Србија данас успела да прода еврообвезнице на међународсном тржишту у вредности од милијарду долара, чиме је обезбеђено финансирање буџетског дефицита за ову годину.

​        Принос на еврообвезнице је 6,625 одсто годишње, много повољније од продаје коју је организовала претходна влада која је продала еврообвезнице за милијарду долара са приносом од 7,5 одсто, реако је министар Динкић новинарима у Скупштини Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари