Дачић: Време је да народи Балкана ставе тачку на интервенције странаца

НАГЛАСИО ДА САРАДЊА ПОЛИЦИЈА СРБИЈЕ И СРПСКЕ НЕМА ВЕЗЕ СА ПОЛИТИКОМ

Са министром унутрашњих послова

Српске Синишом Караном у Требињу

* Указујући на апсурдност оптужби против Србије због организовања Свесрпског сабора, Ивица ДАЧИЋ подсјетио да у историји није било "велике Србије", али јесте "велике Хрватске" - НДХ, "велике Турске" и "велике Албаније": „Причамо пре свега о стварима које нису везане за промене граница и то некоме смета. Стално смо на удару, али мислим да не треба много да се обазиремо. Никога не угрожавамо или нападамо, али гледамо како ћемо да заштитимо наш народ

* „Српски народ поставља питања националног идентитета и колективитета и то чини само ради сопствене заштите, а не ради прављења неке нове државне творевине“

____________________________________________________________

          МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је уочи доласка у Требиње да је данашње потписивање меморандума између министарстава унутрашњих послова Србије и Српске о сарадњи показатељ добрих односа и истакао да ту нема никакве политике.

          - Када је реч о полицијској сарадњи, то није политичка ствар, полицијска сарадња је ствар безбедности - она је у интересу сваког грађанина - рекао је Дачић.

          Он је подсетио да је меморандум и стационирање једног хеликоптера за гашење пожара МУП-а Србије у Требињу током летње сезоне договорен на Свесрпском сабору, као помоћ у ванредним ситуацијама браћи из Републике Српске.

          - У ово доба године највише је пожара у Херцеговини. Хеликоптер ће бити стациониран у Требињу са посадама и људима који се баве гашењем пожара, и они ће ту бити за све време летње сезоне - рекао је Дачић за телевизију "Пинк".

          Када је реч о неоснованим оптужбама због Свесрпског сабора, Дачић је истакао да цели српски народ поставља питања националног идентитета и колективитета и да то чини само ради сопствене заштите, а не ради прављења неке нове државне творевине.

          Указујући на апсурдност оптужби против Србије због организовања Свесрпског сабора, Дачић је подсетио да у историји није било "велике Србије", али јесте "велике Хрватске" - НДХ, "велике Турске" и "велике Албаније".

          Он је указао да су Срби оштећени и после Првог светског рата и границама исцртаним у социјалистичкој Југославији, које су биле најнеправедније према њима, и распадом Југославије деведесетих година 20. века.

          - Причамо пре свега о стварима које нису везане за промене граница и то некоме смета. Стално смо на удару и мислим да не треба много да се обазиремо. Никога не угрожавамо или нападамо, али гледамо како ћемо да заштитимо наш народ - поручио је Дачић.

          Апеловао је да се народи окрену будућности, истичући да враћање у прошлост служи само онима који би да се народи на Балкану врте у круг и не напредују колико би могли.

          Он је напоменуо да народи на Балкану раде против себе када пристају на интервенисања са стране.

          Дачић је нагласио да је дошао тренутак да се стави тачка на све то.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари