Дачић: У Србији постоје агентуре црногорског режима - ту `империју` треба разбити

„СРБИ У ЦРНОЈ ГОРИ ЧИНЕ ТРЕЋИНУ СТАНОВНИШТВА, А НЕМА НИ СТАТУС МАЊИНЕ“       

* „Односи су сада лоши и то је изазвао Закон о слободи вероисповести у Црној Гори који је удар на Србе и Српску православну цркву... Извор кризе није у Србији нити на неком другом месту већ у Црној Гори

_______________________________________________________________

        КOМЕНТАРИШУЋИ актуелну ситуацију у Црној Гори и односе између двеју држава министар спољних послова Србије Ивица Дачић је одбацио оптужбе које долазе из “братске државе“ којима се Србија означава као главни кривац за дестабилизацију друштва у Црној Гори.

        Он је подсетио да Срби чине безмало трећину становништва Црне Горе, а да у њој немају ни статус националне мањине.

        Законом о слободи вероиспосвести – нагласио је  Дачић - „угрожена је имовина Српске православне цркве и њених верника и ми као држава немамо ништа с тим“, а та ситуација се припрема већ пет година, колико трају расправе и припреме о доношењу спорног закона.

        Извор кризе није у Србији нити на неком другом месту већ у Црној Гори, рекао је Дачић и навео да је много Црногораца који живе у Србији, где руководе и имају бизнисе, а подржавају режим у Подгорици.

        Постоје агентуре црногорског режима и ту империју треба разбити - био је изричит министар.

        Стално се понавља нека флоскула како Србија има неке аспирације или претензије према Црној Гори и то је универзална прича за нападе на Београд, док се под тепих гурају проблеми о правима Срба и њихове цркве - указао је министар и нагласио да су упркос братским односима, они ипак гласали и за независност Косова* и његово чланство у Унеско.

        „Односи су сада лоши и то је изазвао Закон о слободи вероисповести у Црној Гори који је удар на Србе и Српску православну цркву“ закључио је Дачић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари