ДАЧИЋ: Правосуђе треба да реши питање људи на потерницама

КАРИЋ И МАРКО МИЛОШЕВИЋ БИ БИЛИ УХАПШЕНИ АКО БИ ПОКУШАЛИ ДА УЂУ У СРБИЈУ

        ЗАКОНИ у Србији морају да буду исти за све - нагласио је министар финансија Млађан Динкић и прецизирао да је зато и повратак Богољуба Карића у земљу ствар за правосуђе.

        „Закони наше земље морају да се поштују једнако према свима, укључујући и Богољуба Карића”, подвукао је Динкић у разговору са новинарима у Палати „Србија”.

        Премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић ставио је до знања да ће свака особа која се налази на потерници и покуша да уђе у Србију бити ухапшена. При том је прецизирао: да се то односи и на Богољуба Карића.

        „Уколико заиста дође, он ће бити ухапшен”, рекао је Дачић.

        Као што се и могло очекивати, Дачић је додао да то уопште није примарно питање за полицију, већ за правосудне органе, који треба да реше питање људи који се налазе на потерницама.

        „То је питање које не треба политизовати, већ наћи најбоље правно решење”, изјавио је Дачић у Сремској Каменици.

        Дачић је у Каменици изјавио и да ће Марко Милошевић ако дође у Србију бити ухапшен - као и сви други који су на полицијским потјерницама.

        „То уопште не треба доводити у питање, него пронаћи најбоље правно решење“, рекао је Дачић поводом медијских спекулација да је син бившег председника Србије Слободана Милошевића виђен на београдском аеродрому.

        Нагађања да је Марко Милошевић био на аеродрому „Никола Тесла“ у Београду, Дачић је назвао глупостима и додао да тако нешто није могуће.

        И он и Динкић су се, нема сумње, огласили понајвише поводом очекивања потпредседнице Покрета „Снага Србије” Миланке Карић да ће се њен супруг ускоро врати у Србију, да би његов случај решило правосуђе.

        И посланик Народне скупштине Србије Драгомир Карић, заменик председника ПСС, изразио је очекивање да ће се према његовом брату Богољубу убудуће поступати по закону, те да он није дужан да доказује да је невин.

        Карић је изјавио да верује да ће нови министар правде довести правосуђе у ред и да ће се у случају његовог брата Богољуба поступити по резолуцији Европског парламента, која је обавезујућа за Србију и која подразумева укидање члана 359.

        Укидањем тог члана, који су, како је рекао, гурали „претходници - од министарке и државног секретара па даље”, неће бити могуће у будућности да се било ко, укључујући бизнисмене, „рекетира” тако што ће се против њега подићи оптужница или окривити за нешто што не постоји.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари