Дачић позвао на консултације амбасадора Србије у Кијеву Радета Булатовића

„СРБИЈА НЕЋЕ ДА БУДЕ КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА МЕЂУНАРОДНИХ ОДНОСА КОЈИ НЕМАЈУ ВЕЗЕ С ЊОМ“

• Министар спољних послова Србије подсетио да су украјински плаћеници учествовали у злочинима које су починиле хрватске снаге према српском народу у Хрватској, које Украјина за разлику од Србије, никада није осудила
 

        ПРВИ потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић позвао је данас на консултације амбасадора Србије у Украјини Радета Булатовића, поводом актуелних питања односа са Украјином.

        Србија остаје посвећена изградњи добрих односа са Украјином, на принципима међусобног уважавања и неће дозволити да буде колатерална жртва међународних односа који немају везе са Србијом, саопштило је Министарство спољних послова.

        Као што је познато, стоји у саопштењу, Србија је од избијања кризе у Украјини више пута указала да поштује територијални интегритет Украјине, што је доказано и приликом председавања Србије ОЕБС-у.

        Такође, Србија је предузела низ конкретних корака у процесуирању српских држављана који се боре на страним ратиштима, укључујући Украјину, чиме је показала посвећеност поштовању својих међународно-правних обавеза.

        Министар Дачић је подсетио да је познато да су украјински плаћеници учествовали у злочинима које су починиле хрватске снаге према српском народу у Хрватској, које Украјина за разлику од Србије, никада није осудила.

        Циљ дипломатских мисија у страним земљама требало би да буде успостављање бољих билатералних односа између држава.

        Шеф српске дипломатије Ивица Дачић у наредним данима ће разговарати са амбасадором Булатовићем о даљим активностима везаним за односе са Украјином, наведено је у саопштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари