Дачић: Непринципијелан је Палмеров захтев да Србија обустави кампању повлачења признања

ПОДСЕТИО НА ВУЧИЋЕВ СТАВ ДА ПРВО ПРИШТИНА МОРА ПРЕСТАТИ СА КАМПАЊОМ ПРИЗНАВАЊА

         ЗАХТЕВ специјалног представника америчког државног секретара за западни Балкан Метјуа Палмера и појединих западних земаља за суспензију кампање Србије за повлачење признања самопроглашеног Косова је непринципијелан, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

        „Таксе Приштине и наша борба за повлачење признања независног Косова немају никакве везе једно с другим. Увођењем такси Приштина је прекршила Цефта споразум и оне зато морају да буду укинуте", рекао је Дачић.

        Дачић је подсетио да је председник Србије Александар Вучић раније рекао да о суспензији кампање за повлачење признања може да се разговара само ако Приштина суспендује кампању за признавање самопроглашеног Косова и учлањење у међународне организације, као и да западне и исламске земље обуставе давање подршке тим активностима Приштине.

        Специјални представник америчког државног секретара за западни Балкан Метју Палмер недавно је изјавио да наредна влада у Приштини мора да буде спремна да суспендује таксе, али се нада и да би Србија на то одговорила потенцијалном суспензијом кампање за повлачење признања Косова.

        (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари