ДАЧИЋ: Нема ни ЕУ без заустављања економског пропадања Србије

ПРЕМИЈЕР НА РАДНОМ РУЧКУ У ХОТЕЛУ „МЕТРОПОЛ“ У БЕОГРАДУ,

У ОРГАНИЗАЦИЈИ АМЕРИЧКЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ У СРБИЈИ

  • Динар је валута која је можда највише ослабила у региону, за четири године за 53 одсто, а имамо проблем и са платама, које су готово најмање међу суседним земљама, будући да је просечна плата 350 евра - рекао је Ивица Дачић

       ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је основни циљ заустављање пропадања економије и додао да је све остале приоритете, укључујући и европске интеграције и унутрашње реформе, немогуће остварити без стабилизовања економских прилика.

        Дачић је на радном ручку у хотелу „Метропол“ у Београду, који организује Америчка привредна комора у Србији, навео да су сви потези Владе Србије усмерени на мере које ће зауставити пад економије и поновио да је приоритет битка за свако радно место.

        Требало би наградити свакога ко отвара ново радно место, истакао је Дачић и додао да ће у циљу поправљања економских прилика бити спроведен низ реформи.

        Председник Владе је саопштио да су овогодишњи параметри веома негативни - велики буџетски дефицит, пробијање законом одређене границе задуживања, као и нестабилна домаћа валута.

        Динар је, како је навео, валута која је можда највише ослабила у региону, за четири године за 53 одсто, а имамо проблем и са платама, које су готово најмање међу суседним земљама, будући да је просечна плата 350 евра.

        Цена капитала је највиша у региону, а стопа незапослености међу највишим у Европи - око 25 одсто, нагласио је Дачић, уз напомену да је зато једини циљ Владе да се ти параметри промене.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари