Чајетинци и Златиборци пред Владом: „Кад би ви отворили, дозволу би добили“, „Кад изгубите власт, тражићете спас“

СКАНДИРАЈУ „ХОЋЕМО ГОНДОЛУ!“, НАЈАВИЛИ ЗАХТЕВ ЗА СМЕНУ МИНИСТАРКИ МИХАЈЛОВИЋ И КУБУРОВИЋ

  • На челу колоне коју прате трубачи је велики транспарент „Јавите Вучићу да је Златибор у Србији“
  • Сходно Закону о доступности информација од јавног значаја, упутили су захтев Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије да им омогући увид у комплетну документацију за издавање грађевинске дозволе за пројекат „Београд на води“. Желе да се увере да ли је и за „тајновитог инвеститора“ насеља „Београд на води“ важила иста процедура за добијање грађевинске дозволе, која важи за њих
  • Министарству пољопривреде и животне средине ће поднети званичан приговор због „покушаја беспризорног отимања више од трећине територије општине Чајетина, под фирмом формирања Парка природе“ на Златибору

        НЕКОЛИКО стотина грађана Чајетине и Златибора окупило се данас испред цркве Светог Марка у Београда јер та општина није добила дозволу за изградњу жичаре с кабинама „гондолама“, а потом су кренули у поворци до Владе Србије.

        На челу колоне коју прате трубачи је велики транспарент „Јавите Вучићу да је Златибор у Србији“, а Чајетинци скандирају „Хоћемо гондолу!“.

        Носе и транспаренте „И Златибор је део Србије“, „Продаћеш своју дедовину, а не нашу“, „Ваш главни мото је корупција“, „Кад изгубите власт, тражићете спас“, „Кад би ви отворили, дозволу би добили“.

        Пре почетка шетње председник Општине Чајетина Милан Стаматовић је рекао новинарима да су се становници Златибора окупили у Београду у „борби против политичке дискриминације“ и да ће испред зграде Владе бити затражене оставке министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић.

        „Нећемо одустати од наше борбе. Ово је само почетак!“, рекао је Стаматовић.

        Чајетинци узвикују „Златибор је Србија“ и носе државне заставе и Стаматовићевог покрета.

        Златиборци незадовољни што нису издате дозволе за изградњу кабинске жичаре „гондоле“ на тој планини, захтевају да представнике њихове општине приме надлежни за тај „случај“.

        Сходно Закону о доступности информација од јавног значаја, упутили су захтев Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије да им омогући увид у комплетну документацију приложену за издавање грађевинске дозволе за пројекат „Београд на води“.

        Они желе да се увере да ли је и за „тајновитог инвеститора“ насеља „Београд на води“ важила иста процедура за добијање грађевинске дозволе, која важи за њих.

        Ако се утврди да „Београд на води“ и остали слични пројекти немају комплетну регуларну документацију Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Златиборци ће на портирници Владе Србије предати захтев за смењивање министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, и државних секретарки Стане Божовић и Александре Дамњановић.

        Писарници Министарства грађевинарства у Немањиној улици ће бити уручене десетина килограма докумената које је последњих година Чајетина предала ради добијања грађевинске дозволе за „гондолу“.

        Уз то Министарству пољопривреде и животне средине ће поднети званичан приговор због „покушаја беспризорног отимања више од трећине територије општине Чајетина, под фирмом формирања Парка природе“ на Златибору.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари