Брнабић: Вероватно ће бити уведене рестриктивне мере у више градова

НЕЋЕ СЕ УВОДИТИ ПОТПУНЕ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА И ОКУПЉАЊА КАО У ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

* Навела је да ће се свакако забранити рад ноћних клубова, а да ће забрана или ограничење рада ресторана такође бити размотрена

__________________________________________________________________________

        ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић казала је да ће сутра вероватно бити уведене рестриктивне мере у више градова, налик на оне које су у протеклих неколико дана увеле поједине локалне самоуправе услед разбуктавања ковид-19.

        Она је на ТВ Пинк казала да ће се сутра у 10 бити одржан састанак Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид-19, и да се неће уводити потпуне забране кретања или окупљање, као током ванредног стања.

        Подсетила је да су различити облици ванредног стања за сада уведени у Новом Пазару, Крагујевцу, Ужицу и Врању.

        По њеним речима, мере ће мере бити на снази у појединим местима, а не на читавој територији Србији.

        "Београд свакако, у њему има највише заражених, не по глави становника већ укупно, али опет две трећине свих заражених је у Београду. То је углавном млађа популација, па ћемо да гледамо како да таргетирамо мере и да решимо тај проблем у том тренутку.

        Навела је да ће се свакако забранити рад ноћних клубова, а да ће забрана или ограничење рада ресторана такође бити размотрена.

        Казала је да је "размишљала шта је паметно (у тренутној ситуацији)" и да је очигледно да ће корона бити присутна све док се не развије вакцина против ковид-19.

        „Ви до тада морате да живите... И ти клубови, и ти ресторани су економија, који пуне буџет из ког се исплаћују пензије“, рекла је она.

        Премијерка је навела да за сада нема нових случајева у Влади Србије, да је "корона ризик коју професија (политичара) носи са собом" и да се она раније тестирала, када се испоставило да је особа са којом је била у контакту била позитивна на корона вирус.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари