Брнабић: Мали остаје министар, студенти који блокирају ректорат БУ су политички активисти

„РЕКТОРАТ БЛОКИРА 15-20 СТУДЕНАТА - ТО ЈЕ ТУЖНА ПРЕДСТАВА КОЈОЈ СЕ КРАЈ НЕ НАЗИРЕ“

* Нагласила да ректорка БУ (Иванка Поповић) верује да је у Ректорат ушла група политичких активиста СНС, а није се изјашњавала када су у зграду улазили и студентима давали подршку представници политичких групација као што су Покрет "1 од 5 милиона" и Савез за Србију

_____________________________________________________________

        ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић изјавила је да не очекује да министар финансија Синиша Мали поднесе оставку на ту функцију, што траже студенти који су блокирали Ректорат Београдског универзитета, као и да не доводи у питање да ли он остаје министар.

        На конференцији за новинаре о новим пореским подстицајима, она је казала да је то што се тренутно дешава у Ректорату "срамота за Београдски универзитет, односно тужна политичка представа којој се крај не назире".

        Премијерка је истакла да се не зна који су конкретни захтеви те групе од 15 до 20 студената, који су по њеним речима политички активисти и позвала их да јој доставе своје захтеве о којима је спремна да се одмах изјасни.

        Брнабић је додала да не може и не жели да се меша у аутономију универзитета и апеловала на студенте који блокирају Ректорат да омогуће студентима да добијају услуге које су им потребне и професорима да наставе своје активности.

        По њеној оцени, ректорка БУ Иванка Поповић даје контрадикторне изјаве о дешавањима у Ректорату и захтевима студената.

        Како је објаснила Брнабић, ректорка верује да је у Ректорат ушла група политичких активиста СНС, а није се изјашњавала када су у зграду улазили и студентима давали подршку представници других политичких групација као што су Покрет "1 од 5 милиона" и Савез за Србију.

        (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари