Брнабић: Харадинај ми рекао да је „забрана званичницима Србије да посећују Косово“ – лажна вест

БРИСЕЛ ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ САМИТ-ЦИРКУС ДОВЕО И ДО ПОЉСКОГ ГРАДА ПОЗНАЊА

* Са премијером Северне Македоније Зораном Заевом договорила да Београд и Скопље потпишу споразум о аутоматзованим економским оператерима, после чега не би требало више да буде чекања на граници две земље

* Премијери западнобалканске шесторке састали се и пре радног доручка и званичног дела самита али Брнабић у том неформалном састанку није учествовала

_______________________________________________________________________

         ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је данас у Познању да јој је косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је лажна вест да су српским званичницима забрањене посете Косову. 

         "Чуди ме да лажне вести у Приштини шире саветници такозваног министра спољних послова, али ми је драго јер то смањује велику тензију у региону", рекла је Брнабић новинарима после радног доручка с премијерима са Западног Балкана.

         Брнабић, која у Познању учествује на Самиту Западног Балкана у оквиру Берлинског процеса, казала је и да трговина међу земљама региона бележи пад први пут у последњих седам година, пошто је од 2012. константно расла.

         Она је навела да је радни доручак био "доста искрен и отворен".

         Брнабић је рекла да је јутрос на састанку с европском комесарком за саобраћај Виолетом Булц договорила да отварање транспортне заједнице Југоисточне Европе буде 13. септембра у Београду.

         "Разговарали смо о регионалном приступу транспорту, модернизацији железничке мреже, аутопутева, лука, аеродрома", рекла је српска премијерка.

         Она је казала да се данас с премијером Северне Македоније Зораном Заевом договорила да Београд и Скопље потпишу споразум о аутоматзованим економским оператерима, после чега не би требало више да буде чекања на граници две земље.

         Премијери западнобалканске шесторке састали су јутрос и пре радног доручка и званичног дела Самита  али на том неформалном састанку није учествовала премијерка Србије Ана Брнабић.

         Косовски премијер објавио је на свом Твитер налогу фотографију уз текст "у Познању, у Пољској пре пленарне седнице Самита Западног Балкана, дискусија са премијерима из региона".

         На фотографији се поред Харадинаја који у Познању предводи делегацију Косова, виде премијери Албаније Еди Рама, Црне Горе Душко Марковић, Северне Македоније Зоран Заев, као и председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари