Бојимо се кризе у Грчкој и Италији, али имамо стратешке партнере ван ЕУ!

ПОЧЕЛО ЈЕ ПОЧЕЛО
Тадић и у Шапцу ритуално поновио да би за Србију било погубно одустајање од ЕУ, али почео да заокреће ка Русији

  • Имамо бојазан да би кризе у Грчкој и Италији могле да погоде и нашу економију, рекао је Тадић и објаснио да се сада види значај стратешких партнерстава са земљама које нису чланице Уније
  • Идемо ка ЕУ, јер је то најбољи систем правно регулисаних аката, норми поштовања људских права и обезбеђивања политике мира, рекао је Тадић, али је указао да су и такви системи рањиви у условима кризе
  • Тадић рекао да Србија има алтернативне правце економске сарадње са Кином, Бразилом, земљама Африке, као и Русијом са којом је успостављено стратешко партнерство
  • Данас је много јасније зашто смо радили на изградњи стубова наше економске политике, а да нисмо угрозили политику европских интеграција, додао је Тадић

        ШАБАЦ, (ФоНет) - Председник Србије Борис Тадић оценио је да би одустајање од европских интеграција, без обзира на кризу у којој је тренутно Европска унија (ЕУ), било погубно за реализацију развојних потенцијала Србије.

        Тадић је, током обиласка Млекаре Шабац, оценио да Србија не може у пуној мери да рачуна на европске фондове за изградњу инфраструктуре.

        Зато се, како је рекао, морају правити финансијске конструкције за брзи завршетак инфраструктуре да би се створили услови за долазак нових инвеститора.

        Имамо бојазан да би кризе у Грчкој и Италији могле да погоде и нашу економију, рекао је Тадић и објаснио да се сада види значај стратешких партнерстава са земљама које нису чланице Уније.

        Ми идемо ка ЕУ, јер је то најбољи систем правно регулисаних аката, норми поштовања људских права и обезбеђивања политике мира, рекао је Тадић, али је указао да су и такви системи рањиви у условима кризе.

        Тадић је рекао да Србија има алтернативне правце економске сарадње са Кином, Бразилом, земљама Африке, као и Русијом са којом је успостављено стратешко партнерство.

        Данас је много јасније зашто смо радили на изградњи стубова наше економске политике, а да нисмо угрозили политику европских интеграција, додао је Тадић.

        Он сматра да Србија пролази кроз другу тачку економске кризе и напомиње да грађанима нико не сме да обећава благодет или брз раст привреде.

        Србија је платила цену економске кризе кроз раст незапослености, као и друге европске земље, рекао је Тадић.

        У наредном периоду могу очекивати инвестиције. Србија мора бити спремна да их прихвати и тако омогући отварање нових радних места, рекао је Тадић.

        Шабац и Србија су у преговорима око великих инвестиција у овом граду и надам се да ћемо успешно завршити те преговоре, рекао је Тадић.

        Према његовој оцени, Србија је у времену кризе успела да сачува свој развојни потенцијал.

        Тадића радује га што су поједини међународни експерти истакли да је Србија међу 20 држава света која у наредних 10 година може бити економија са највећим потенцијалима.

        Добра околност и шанса за развој економије је то што је Србија на раскрсници коридора седам и 10, истакао је Тадић.

        Он је најавио да ће учинити све, кроз дипломатску активност, да се аутопут који повезује Италију и Румунију, преко Црне Горе и Србије, означи као европски коридор 11.

        Током вечери, Тадић је, у селу Слепчевић, посетио домаћинство Душана Вуковића, као и фабрику БМР.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари