Азербејџан би да гради Коридор 11

ПРЕГОВОРИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА У БАКУУ

  • Потврђена подршка територијалним интегритету и суверенитету Србије

     БАКУ - Кључна тема наших разговора била је економска сарадња, изјавио је ФоНету у Бакуу министар спољних послова Србије Вук Јеремић, после разговора са највишим званичницимна Азербејџана, изражавајући очекивање да ће Азербејџан до краја 2012. године бити један од највећих инвеститора у Србији.

     "Говорили смо о изградњи Коридора 11, а Азербејџан има намеру да учествује у финансирању и изградњи овог стратешког пројекта кроз Србију. Данас смо говорили и о инвестицијама у неколико великих државних предузећа у Србији", прецизирао је Јеремић.
     Он је најавио да ће, приликом одржавања међудржавног комитета крајем године, бити потписани уговори о инвестирању.

     То ће, како је истакао, бити од великог значаја, не само за односе две земље, него и за за српску екомију и економију Западног Балкана.

     Јеремић је још једном подсетио да је однос Србије и Азарбејџана однос пријатељства и узајамне подршке и нагласио да је још једном потврђена подршка територијалним интегритету и суверенитету Србије.

     Јеремић је у Бакуу разговарао с председником Азербејџана Илхамом Алијевим, премијером Артуром Расизадеом, министром иностраних послова Елмаром Мамадјаровим и министром економског развоја Шамином Мустафајавим.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари