Прекините преговоре и не потписујте ништа!

АПЕЛ ВЛАДИ СРБИЈЕ УДРУЖЕЊА ЖЕНА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Удружење жена са Косова и Метохије

 • У Апелу се тражи: „Прекинете све даље преговоре и не потписујете никакве споразуме до обезбеђења услова живота грађана северног Космета најмање онаквих какви су били пре 25 јула

 • Бан Ки Муну: Обраћамо Вам се са молбом да обезбедите поштовање одредби резолуције 1244, али и да спречите спровођење Ахтисаријевог плана који ОУН није усвојила. Молимо Вас  да учините све да се заустави погром над Србима и осталим неалбанацима и да се обезбеди ПОВРАТАК интерно расељених

     Србија и данас има косовске јунаке достојне својих предака, који су голоруки стали испред дугих цеви наоружаног КФОР-а да бране свој праг, своје право на живот, на СЛОБОДУ.

     Поносимо се вама који сте се гандијевски мирно супротставили сили, одужили дуг прецима и задужили потомке. Задужили сте и нас, јер ви својим телима не браните само ваше, већ и наше домове и наша права.

     Од краја јула до данас подршку су вам изразили:

 • БАЈК РОК МИСИЈА – је позвала све мото клубове да вожњом кроз Београд изразе подршку народу на Косову и Метохији;
 • Соколско друштво – Матица Крагујевац, скупом подршке код Соколане у радничкој колонији;
 • Навијачи фудбалских клубова Славија, Партизан и Црвена звезда из Источног Сарајева (са Пала) организовали су мирну протестну шетњу. Као знак подршке Србима са Космета носили су заставу "Косово је Србија".
 • "Делије"- су (на почетку утакмице) северну трибину обојиле бојама српске заставе у чијем средишту је био двоглави орао, а испод је био велики транспарент на којем је писло „НЕМА ПРЕДАЈЕ“.
 • Фудбалски клуб Партизан - Приход од продаје улазница са утакмице Партизан–Нови Пазар, као и новчана помоћ која буде прикупљена на северној и јужној трибини намењени су Косову и Метохији.
 • ПОКРЕТ ЗА КОСМЕТ У САСТАВУ СРБИЈЕ је одржао Скуп завичајних удружења са Космета у Дому РВИ у Београду ради подршке Србима на барикадама и свим Србима на КиМ и том приликом упутио писмо нашим званичницима, руској амбасади и амбасади САД у Београду

     Будите сигурни да смо уз вас, да вас никада нећемо оставити саме. Спремни смо да се удружимо са осталим организацијама цивилног друштва и да вам се придружимо, да организујемо смене и истрајемо на барикади код Рудара до испуњења свих ваших захтева.

     ВЛАДИ СРБИЈЕ

     Нову кризу на Косову и Метохији нису изазвали грађани Србије, односно северног Космета. Самопрокламована влада Косова уз подршку оних који су је признали понижава све грађане Србије.

     Обараћамо вам се са молбом да прекинете све даље преговоре и не потписујете никакве споразуме до обезбеђења услова живота грађана северног Космета најмање онаквих какви су били пре 25 јула.

     Организацији уједињених нација

     ГЕНЕРАЛНОМ СЕКРЕТАРУ БАН-КИ-МУНУ

     Непосредни повод нашег обраћања је најновија криза на Косову и Метохији, коју су снаге УНМИК-а и КФОР-а могле и требале спречити. Према резолуцији 1244 привремена цивилна управа (УНМИК) има дужност да одржава ред и обезбеди поштовање закона.

     Истине ради морамо рећи да су медији забележили да је УНМИК упозоравао да акције специјалне јединице косовске полиције "Росу" подстичу тензије на Косову и Метохији. Јавност није обавештена кога је то УНМИК упозоравао, нити шта је предузео да спречи догађаје који су уследили након 25. 07. 2011.г.

     Србија је бомбардована без сагласности Уједињених нација. Привремена цивилна управа (УНМИК), у свом мандату бележи око 300 000 интерно расељених лица са Косова и Метохије. Међу интерно расељеним, Срба је 80,58%, Рома 11,65%, Муслимана 5,24% и осталих национлности 2,72%.  Скромни повратак интерно расељених је заустављен у погрому 2004. године од када се исељавање наставило и траје до данас.

     УНМИК је добио мандат да штити све грађане Србије који живе на Косову и Метохији. У мандату УНМИК-а је  нестало, киднаповано и убијено преко 2000 цивила и до сада незабележен злочин над цивилима  – ТРГОВИНА ЉУДСКИМ ОРГАНИМА, о којој се 10 година ћутало.

     Прогнани, киднаповани, нестали и убијени цивили, њихови девастирани или узурпирани домови, отета имања, порушени бројни споменици културе, оскрнављена гробља; својеврсна су сведочанства о кршењу резолуције 1244.

     Обраћамо Вам се са молбом да обезбедите поштовање одредби резолуције 1244, али и да спречите спровођење Ахтисаријевог плана који Организација уједињених нација није усвојила. Молимо Вас  да учините све да се заустави погром над Србима и осталим неалбанацима и да се обезбеди ПОВРАТАК интерно расељених. И не само то, повратницима треба обезбедити сигурност у складу са резолицијум 1244.

     Неопходно је да се и Организација Уједињених нација суочи са сопственим пропустима, који су били и још увек су узрок страдања и патњи цивилног становништва.

     „Невиним жртвама највише дугујемо, посебно онима које нису именоване. Оне чекају свој народ да их се сети или саме одређују поколење које ће бити достојно да их се сети“.

     Свим грађанима Србије.

          Данас је почетак! НАСТАВЉАМО СВАКОГ 17-ог у месецу!

     Искористите своје основно људско право на јавно окупљање, да се и вама не би догодио косовско-метохијски погром у којем је током 98 и 99 готово 4000 Срба, неалбанаца и Албанаца лојалних држави Србији киднаповано, нестало и убијено. Још увек није пронађено скоро хиљаду несталих и киднапованих. За највећи број пронађених није утврђен узрок смрти, а за починиоцима нико и не трага.

Не заборавите, сви страдали су имали гаранције међународне заједнице!

 1. Удружење жена са Косова и Метохије
 2. Удружење породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији [email protected]
 3. Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, [email protected]
 4. Коло српских сестара Призрена;
 5. Коло српских сестара Приштине;
 6. Коло српских сестара Пећи;
 7. Завичајно удружење Трепчанаца [email protected]
 8. Завичајно удружење Митровчана [email protected]
 9. Завичајно удружење Гораждевац;

Завичајно удружење Средачка Жупа;

 1. Завичајно  удружење Обилићана;
 2. Удружење грађана „Извор- Исток“
 3. Покрет за Косово и Метохију у Србији; [email protected]
 4. Друштво српско-руског пријатељества, [email protected]
 5. Удружење писаца ПОЕТА, [email protected]
 6. Удружење Срби за Србе, [email protected]
 7. УДРУЖЕЊЕ СТУДЕНАТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА „НОМОКАНОН“

 

УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА

СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ - ЖЕКИМ

Београд, Сремска бр.6

                                        e-mail  [email protected]

                                                                                    Тел-(011)/2635-422; 063 7057 196; 063 616 400

                                                                                                             мат.број 17693182   ПИБ 105002615

                                                                                                                        тек. рач. 205-118907-36

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари