1001 свећа за 1001 убијеног Србина

На београдском Тргу Републике одата пошта страдалим на окупираном Космету

  • Бранко ТРКЉА (Српски Слободари): Има ли места на телу Српства где Западњаци нису зарили мач кад им се указала прилика?
  • Игор МАРИНКОВИЋ (СНП Наши): Потребно нам је удруживање српских родољуба у активностима за смену режима Бориса Тадића који је репрезент политике НАТО-окупатора
  • Владимир КРШЉАНИН (Покрет за Србију): Трагично је што Русија, на међународном плану, више није у ситуацији да брани позицију званичног Београда зато што та позиција практично не постоји
  • На скупу рочитан проглас БОЖЕ ПРАВДЕ у којем се каже и ово: Заветујемо се да ћемо пред злом посрнуле руководиоце државе заменити новим – часним, умним и витешким        

          НА београдском Тргу Републике, 23. октобра од 16 сати, одржан је скуп „1001 свећа за 1001 убијеног Србина на Косову и Метохији од доласка НАТО“.

          Скупу, који су организовали Покрет за Србију, СНП Наши и Српски Слободари, присуствовало је око 300 грађана који су носили транспаренте „Окупљаћемо се до престанка убијања и прогона Срба“, „НАТО дахије марш из Србије“, „Милосрдни анђео још сеје смрт“, „КФОР = WAFEN SS“, „Жута хорда је продала Космет“ као и слике убијених Срба.

          На почетку скупа запаљена је 1001 свећа. По једна за сваког убијеног Србина од окупације Космета 1999. године.

          Окупљеним грађанима обратили су се представници организатора скупа др Бранко Тркља председник удружења Српски Слободари, Владимир Кршљанин председник Покрета за Србију и Игор Маринковић, представник Српског народног покрета Наши.

          - Има ли места на телу Српства где Западњаци нису зарили мач кад им се указала прилика? Има ли места на телу Српства где ови гласници људских права и слобода нису отворили рану и пустили српску крв, кад су могли? Има ли речи коју моралне громаде са Запада нису погазиле?! Јесу лу, најновији покрети НАТО трупа и звецкање оружјем на Космету задњих недеља,  израз добрих намера, пријатељства и подршке за улазак у Европу? Главни покровитељи косовске независности, Америкаци, заједно са највећим силама ЕУ, политиком премоћне силе, отимају нам Космет! – рекао је др Тркља.

          Представник СНП Наши Игор Маринковић подсетио је да су прве српске жртве током дванаестогодишње окупације Космета убијене управо од стране НАТО окупатора.

          - Прве жртве су пале од руку немачких окупатора, 13 јуна 1999. године у Призрену су ликвидирани Жарко Андрејевић и Славко Веселиновић који су покушали да побегну од шиптарских терориста. Из дана у дан су падале недужне српске главе. Монах Харитон је убијен 15. јуна,  а 23 јула - 14 жетелаца код Липљана. Низали су се злочин за злочином, укупно њих 1001. А не смемо заборавити ни више од 1300 отетих, преко 200 000 протераних… То су резултати `мировне` политике НАТО – рекао је Маринковић.

          Он је указао на потребу удруживања српских родољуба у активностима за „смену режима Бориса Тадића који је репрезент политике НАТО-окупатора“.

          Председник Покрета за Србију, Владимир Кршљанин, изразио је незадовољство политиком завничног Београда према Србима у јужној српској покрајини.

          - Aко истина није слободна ни слобода није истинита. Интерес Србије на северу Косова и Метохије бране јединство и упорност тамошњих Срба и Русија која је у Савету Безбедности одлучно иступила против западних планова да се приштинске институције наметну Србима на северу великом војном офанзивом. Трагично је што Русија, на међународном плану, више није у ситуацији да брани позицију званичног Београда зато што та позиција практично не постоји – рекао је он.

          Протесту су присуствовали и представници организација породица убијених и отетих на Космету, удружења Жена Косова и Метохије, СНП 1389, Форума Српски националисти, уредништво сајта „Тврђава» итд.

          Нас крају скупа прочитан је проглас БОЖЕ ПРАВДЕ:

          „Тероризам, пљачка, убиство, сви облици злочина, постале су некажњене норме понашања моћника и њихових бездушних помагача широм планете – на Косову и Метохији, у Либији, у Хагу… Крвници убијају, киднапују, ваде и продају људске органе, продају дрогу омладини и крвавим новцем финансирају своју похлепу и пожуду и нове злочине.

          Наша браћа пред тенковима и бајонетима нам показују да се базбожна фурија зауставља и повлачи кад пред њом у вери станемо сви као један.

          Данас смо споменули нашу браћу и сестре мученике са Косова и Метохије, помолили се за њихове душе и за спасење Србије. Обожени Срби примају данас поново Косовски завет као услов свог опстанка и као пут према Богу.

          Спремни на праштање и милостиви, заветујемо се данас да ћемо устати и бити силан зид кроз који зло неће проћи, који ће Србији сачувати слободу, а српској деци срећно детињство и будућност.

          Заветујемо се да нећемо сагнути главу пред злочином.         

          Заветујемо се да ћемо одбранити свој род и ослободити своје окупиране земље.

          Заветујемо се да ћемо пред злом посрнуле руководиоце државе заменити новим – часним, умним и витешким.         

          Заветујемо се да ћемо јачати братство међу људима и народима и да ћемо се одупрети бездушнима.        

          Заветујемо се новомученицима да ћемо наставити њихов светли пут, оснажени истином коју ћемо проносити увек и свуда, за живот Србије!

          Тако нам Бог помогао!

          У Београду, о Светим мученицима Евлампију и Евлампији“ – стоји у прогласу организатора.»

Линк:

http://nasisrbija.org/2011/10/23/svece-za-ubijene-srbe-na-kosmetu-od-dolaska-nato/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари