Путин телеканалу Fox News: Русија је у сваком погледу исувише велика да би Запад могао да је изолује

УПОЗОРИО ДА ЋЕ СЕ МОСКВА КРАЈЊЕ НЕГАТИВНО ПОСТАВИТИ ПРЕМА УЛАСКУ УКРАЈИНЕ И ГРУЗИЈЕ У NATO

* О америчком лидеру рекао: „Председник Трамп је веома компетентан човек који слуша и прихвата аргументе. Он је у материји о којој се разговара. О неким птањима је остао при свом становишту. На пример, поводом ИранаНеки га сматрају искључиво бизнисменом, али ја на мислим тако. Он је већ политичар који зна шта од њега очекују Американци“

         НАСТОЈАЊА земаља Запада да изолују Русију доживела су крах, а нису ни могла да успеју с обзиром на величину теритоерије моје земље, на њену улогу на светској арени и важност на плану међународне безбедности и енергетике – рекао је Владимир Путин у интервјуу Fox News.

         Нагласио је: „Русија је у сваком погледу исувише велика да би била изолована“.

         Руски лидер је америчком телеканалу рекао и да би се Москва „крајње негативно поставила према новом ширењу NATO према њеним границама, односно према уласку у алијансу Украјине и Грузије“.

         Указао је да је Русија створила своје нове ударне системе наоружања – „Кинжал“, „Авангард“ и „Сармат“ – да би одговорила на иступање САД из споразума о противракетној одбрани.

         Рекао је Fox News и да су руске власти зачуђене што амерички специјални тужилац Роберт Милер није поводом тврдњи да се Русија мешала у америчке председничке изборе затражио помоћ Москве.

         Путин је – у интервјуу Првом каналу руске државне телевизије - признао да је његов разговор са Дионалдом Трампом у Хелсинкију био садржајнији него што је рачунао:

         „Сматрао сам да ћемо у Хелсинкију имати неку врсту загревања, али је кренуло другачије. Разговарали смо партнерски.“       

         О америчком лидеру је рекао: „Председник Трамп је веома компетентан човек који слуша и прихвата аргументе. Он је у материји о којој се разговара. О неким птањима је остао при свом становишту. На пример, поводом Ирана“.

         Додао је: „Неки га сматрају искључиво бизнисменом, али ја на мислим тако. Он је већ политичар који зна шта од њега очекују Американци“.

         Путин је открио да он и председник САД нису договорили свој наредни сусрет.       

         Открио је и да је Трампу предочио: да ЕУ у Русији прода робе за 100 милијарди долара и још услуга за око 50 милијарди, Кина робе за 50 милијарди долара а услуга за 7 милијарди долара, а САД – робе за %$12 милијарди и услуга за $5 милијарди.

         „Нагласио сам да је то последица санкција. И да се над тим треба замислити“.

         Нагласио је да Дамаск контролише територију Сирије на којој живи више од 90 одсто њеног становништва, али да је у Тиуурској преко три милиона избеглица из те земље, у Јордану и Либану – по милион.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари