Путин похвалио Трампа као лидера који се држи датих обећања – и изборних и других

ОБЈАВИО ДА ЈЕ СПРЕМАН ЗА НОВИ САМИТ – БИЛО У ВАШИНГТОНУ ИЛИ МОСКВИ

* „Он је искусан човек и бизнисмен који схвата да се мораш односити са уважавањем према ономе са киме већ сарађујеш или намераваш да сарађујеш“

_________________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин похвалио је посвећеност председника САД Доналда Трампа испуњавању обећања датих током предизборне кампање, и поручио да је спреман за нови састанак са њим, било у Вашингтону или у Москви.

         Путин је рекао да је позвао Трампа у Москву и да су обојица спремни за нове сусрете, али је напоменуо да услови за такав састанак морају бити адекватни.

         „Истински плус за Трампа јесте то што је посвећен испуњавању својих обећања, на првом месту датих својим гласачима”, изјавио је Путин на конференцији за новинаре после самита БРИКС-а у Јоханесбургу.

         Према Путиновим речима, то је јединствена особина садашњег америчког председника „јер неки лидери, по правилу, брзо заборављају шта су обећали народу чим се избори заврше”.

         „Али, Трамп не заборавља. Можете га критиковати због онога што ради, и неки људи га критикују, међутим, једно остаје апсолутно јасно - он је посвећен испуњавању својих предизборних обећања”, истакао је Путин.

         Рекао је и да су његови састанци са Трампом корисни не само за Русију и САД, већ и за цео свет и додао:

         „Он је искусан човек и бизнисмен који схвата да се мораш односити са уважавањем према ономе са киме већ сарађујеш или намераваш да сарађујеш“.

         Говорећи о темама састанака са америчким колегом, руски председник је навео да се читав низ тих питања „тиче веома великог броја земаља у свету, укључујући Европу”.

         „Спремни смо да позовемо председника Трампа у Москву, где је он, иначе, већ био позван да дође, и већ сам му то рекао”, изјавио је Путин.

         Рекао је и да је спреман да путује у Вашингтон, уколико тамо буду постојали одговарајући услови за његов рад с Трампом.

         Телефонски разговори на релацији Москва-Вашингтон, закључио је руски председник, нису довољни, те се две стране морају састати како би разговарале о питањима као што су нуклеарни споразум са Ираном и глобални сукоби.

         Трамп и Путин су више пута позитивно оцењивали карактер један другог.

         Америчког председника опоненти критикују и због похвалних речи о Путину.

         Танјуг - Факти

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари