У Москви се на покоњење Даровима мудраца с истока чека и до девет сати

ДАНАС У РЕДУ ИСПРЕД ХРАМА ХРИСТА СПАСИТЕЉА ОДЈЕДНОМ ОКО 20.000 ЉУДИ

         ИСПРЕД Храма Христа Спаситеља у Москви - у којем су изложени Дарови мудраца с истока, велика хришћанска реликвија из времена земаљског живота Исуса Христа - стоји се и по девет сати.

         Данас је у реду стајало око 20 хиљада људи - саопштила је директорка информативне службе организационог комитета за доношење светиње на канонску територију РПЦ Марија Коровина.

         Целе породице долазе да виде Дарове. Породице с малолетном децом пролазе без чекања реда.

         Чекање олакшава топло време, неуобичајено за Божић у Москви.

         Како је и планирано, улаз ће бити отворен сваког дана од 8 до 22.00 сата, све до 13. јануара. По речима игумана Парамона, представника Комисије при руском патријарху која је организовала доношење светиње са Атоса, буде ли потребно - време поклоњења ће бити продужено до поноћи.

         Московска власт уверава да главни град Русије може ових дана да прими до милион ходочасника (Појасу Пресвете Богородице у Храму Христа Спаситеља у своје време поклонило се око милион људи, Крсту апостола Андреја Првозваног — више од 200 хиљада).

         За одмор ходочасника издвојена су 23 аутобуса, организована је и закуска, стално дежура осам екипа хитне помоћи. Ред одржавају припадници полиције и жандармерије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари