Путин: Ако Украјина удари на Донбас у време Мундијала – ризикује и своју државност

ПРИЛЕПИН МУ РЕКАО ДА ЉУДИ У ДОНБАСУ ИМАЈУ ОСЕЋАЈ ДА СЕ КИЈЕВ СПРЕМИО ЗА НАПАД У ТО ВРЕМЕ

  • Руски лидер прво рекао да се нада да до таквих провокација неће доћи, па упозорио власти у Кијеву: „Уколико до тога ипак дође, мислим да ће то имати веома тешке последице за украјинску државност у целини. Ми помажемо и Доњецкој и Луганској Републици и то ћемо и надаље чинити. Решење за проблем Донбаса треба тражити у оквирима минских споразума”

          ВЛАДИМИР Путин упозорио је украјинске власти да не покушавају да у време светског фудбалског првенства у Русији започињу нови рат против Донбаса.

          Учинио је то током свог четворочасовног „разговора са народом”. Поводом питања које му је поставио познати руски писав Захар Прилепин.

          „Ја сам саветзник председника Доњецке Народне Репблике и официр армије ДНР. Овде код нас – предочио је Прилепин – влада осећај да ће украјинска армија истористити мундијал за отпочињање ратних десјтава. Офанзивних дејстава. Како Ви коментаришете садашње стање ствари?”

          Руски лидер је прво рекао да се нада да до таквих провокација неће доћи, па упозорио власти у Кијеву:      

          „Уколико до тога ипак дође, мислим да ће то имати веома тешке последице за украјинску државност у целини. Ми помажемо и Доњецкој и Луганској Републици и то ћемо и надаље чинити”.

          Посебно је нагласио да решење за „проблем Донбаса” треба тражити „у оквирима минских споразума”.

          Прилепин је Путинове речи прокоментарисао овако:

          „Чуо сам оно што сам желео да чујем. У свему што је Путин рекао, најважније је његово упозорење да Украјина, ако крене у напад, ризикује својом државношћу.

          Мислим да Путинове речи треба схватити и као упозорење да ће Русија учинити све што буде потребно да развој ситуације у Донбасу не крене по кијевском сценарију”.

          Још је приметио: „Чуло се или подразумевало – све што је мени важно”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари