Путинова српска тајна!

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ЈЕДАН КАДАР ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА НТВ О ПРЕДСЕДНИКУ РУСИЈЕ (ПРЕВОД НА СРПСКИ И ОБРАДА - FAKTI.ORG)

  • Поред самог председничког лифта, у посебној просторији у којој се налазе Путинове личне реликвије – на почасном месту, сасвим издвојен од других предмета - виси српски опанак, дугачак 85 сантиметара
  • Опанак, израђен традиционалним српским плетењем кожних трака, специјално за Путина је пре три године направио свилајначки мајстор Дракче Јефтић – да би симболизовао јединство српског и руског народа
  • Са леве стране, опанак је украшен српском тробојком и двоглавим белим орлом, а са десне стране руском заставом и златним орлом. Заједно, чине јединство – једну земљу и један, православни словенски народ

         ПРАКТИЧНО у исто време када је у Панчеву, крај Београда, прочитано писмо руског председника Владимира Путина, у коме он најављује још веће инвестиције у српску привреду у износу од милијарду и по евра, руски новинари открили су још једну – Путинову српску тајну.

         Аутор документарне емисије о руском председнику, Вадим Такмењов, који је на телевизији НТВ приказао ексклузивне снимке Путина у његовој резиденцији Ново Огарјово, могуће и нехотице, приказао је велики српски опанак од скоро метар, који краси зид на самом улазу у мини спортски центар.

         Поред самог председничког лифта, у посебној просторији у којој се налазе Путинове личне реликвије – реплике пехара Светског првенства у фудбалу и Лиге шампиона, његова кацига из Формуле 1 и џудо-медаља – на почасном месту, сасвим издвојен од других предмета, нашао се и овај опанак, дугачак 85 сантиметара.

         Заузео је цео један зид, и то је прво што се примети када се уђе у зграду председничког комплекса где Путин живи. То је и један од првих призора са којима се Путин буди, јер он сваког дана, рано изјутра, улази у ову салу. Најпре се загрева, а онда отплива обавезних 1.000 метара.

         И при уласку, и при изласку, он пролази поред опанка шиљкана.

         Биће да му српски национални опанак, чувен широм света, улива снагу за политичке офанзиве.

         А то није случајно. Опанак, израђен традиционалним српским плетењем кожних трака, специјално за Путина је пре три године направио свилајначки мајстор Дракче Јефтић – да би симболизовао јединство српског и руског народа.

         Са леве стране, опанак је украшен српском тробојком и двоглавим белим орлом, а са десне стране руском заставом и златним орлом. Заједно, чине јединство – једну земљу и један, православни словенски народ.

         То и јесте Путинова српска тајна, дубоко скривена а сада свима нама видљива.

         Та тајна је охрабрење и симболичка порука на духовном плану, важнија од свих милијарди!

 

         Ј. Толмачев

 

Документарни филм о Путину са српским преводом можете погледати на Youtube каналу портала ФАКТИ

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари