Путин жели да Русија у његовом новом мандату добије развојно убрзање које више ништа неће зауставити

ОЦЕНИО ДА ЈЕ СИРИЈА ПОКАЗАЛА ДА ЈЕ РУСКА АРМИЈА ЈЕДНА ОД НАЈБОЉЕ НАОРУЖАНИХ У СВЕТУ

  • У разговору са кључним активистима своје изборне кампање упозорио да економски узлет - који ће се даље настављати и по инерцији - мора бити супер-циљ у наредних шест година

        УСПЕШНА примена нашег наоружања у Сирији показала је да је руска армија једна од најопремљенијих у свету - оценио је Владимир Путин.

        Притом је указао да цео низ руских оружја нема конкуренцију у свету.

        Генерално је - подвлачи црту испод војне операције у Сирији - указао и да су Оружане снаге РФ по наоружању међу водећим на планети.

        Све ово је рекао на саветовању са водећим генералима у којем су, наравно, учествовали и министар одбране РФ Сергеј Шојгу и начелник Генералштаба Валериј Герасимов.

        Руски лидер је потом- приликом сусрета са својим повереницима за председничку изборну кампању - открио шта ће за њега бити главно ако поново буде изабран за шефа државе:

        „Шта треба да буде наш супер-циљ за наредних шест година? Морамо обезбедити такав узлет у развоју земље - на свим правцима и са таквом динамиком и развојном инерцијом - да после тога, када тих шест година буду за нама, Русија иде напред ма са каквим тешкоћама и неочекиваностима се потом суочила“.

        Према његовима речима, предуслов за узлет је правилна процена развојних трендова у свету са поимањем шта ће поједине земље наредних деценија чинити великим.

        Руски лидер је истовремено изговорио и опомену:

        „Са пута убрзаног развоја Русије мораћемо уклонити све што му може сметати. Чак и оно што нам је блиско и драго а постаје препрека“.

        Путин је оценио да је притисак на Русију и њено руководство почео поодавно:

        „Чим смо почели да стајемо на ноге, чим смо се обрачунали са терористима на Кавказу, кренула је борба за тобожњу демократију. Разни покрети за људска права почели су да бране припаднике Ал Каиде који су против нас ратовали“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари