Путин за 2017.: Најважније је што верујемо у себе, у своје снаге и у своју земљу

РУСКИ ЛИДЕР ОЦЕНИО ДА СУ РУСИЈУ ТЕШКОЋЕ ОБЈЕДИНИЛЕ И ПОДСТАКЛЕ ДА ИДЕ НАПРЕД“

  • „Сада, као никада, јасно осећамо ход времена, осећамо како се приближава будућност. То се догађа само у овим минутима, за време овог чудесног празника који сви волимо. Уосталом, сваког од нас у новогодишњој ноћи може да буде помало чаробњак. За то је довољно да се са љубављу и благодарношћу односимо према родитељима, да бригом и пажњом окружимо своју децу, своју породицу, па уважавамо колеге са посла, да чувамо пријатељства, да бранимо правду и правичност...“

        ДАЛЕКИ Исток Русије - који је већ дочекао и поздравио 2017-ту - први је чуо новогодишњу поруку шефа државе.

        А Владимир Путин је поручио и његовим становницима и осталим сународницима:

        „Одлази 2016-та. Била је тешка, али су нас тешкоће са којима смо се суочили објединиле, подстакле нас да откријемо огромне резерве својих могућности да се крећемо напред“.

        У наставку је нагласио: „Најважније је што верујемо у себе, у своје снаге и у своју земљу. Ми радимо, ми радимо успешно и много шта нам полази за руком“.

        Путин се грађанима Русије захвалио на „победама и достигнућима“, на „разумевању и поверењу и свесрдној бризи за Русију“. Па додао:

        „Наша земља је огромна, јединствена и предивна! Нас повезују заједничке бриге и заједничке радости. Нас повезује и стара традиција да дочекујемо Нову годину у кругу породице, са надом да ће све бити најбоље“.

        Путин је посебно поменуо оне који Нову годину дочекују далеко од Родне земље:

        „Много наших грађана брине о безбедности Русије. Неки то чине и далеко од својих кућа. Многи ће и ноћас радити у својим предузећима, дежурати по болницама, управљати возовима и авионима. Све најбоље желим свима који пред Русијом одужују свој радни и ратни дуг“.

        Путин је позвао сународнике да сви у новогодишњој ноћи буду помало чаробњаци и да се са пажњом и поштовањем односе према блиским људима и онима који их окружују.

        Имајући у виду да ће његово обраћање централна Русија видети у исто време када и Московљани, рекао:

        „Сада са узбуђењем чекамо да сатови Московског Кремља означе поноћ. Сада, као никада, јасно осећамо ход времена, осећамо како се приближава будућност. То се догађа само у овим минутима, за време овог чудесног празника који сви волимо. Уосталом, сваког о нас у новогодишњој ноћи може да буде помало чаробњак. За то је довољно да се са љубављу и благодарношћу односимо према родитељима, да бригом и пажњом окружимо своју децу, своју породицу, па уважавамо колеге са посла, да чувамо пријатељства, да бранимо правду и правичност, да будемо милосрдни и помажемо онима којима је подршка потребна“

        Руски лидер је на крају поруке пожелео:

        „Нека вам се остваре снови, чисте мисли добре намере. нека у сваком нашем дому влада радост и љубав. Нека постају све лепше и привлачније улице које су нам драге. Нека цвета наша заједничка велика Родна земља - Русија. Желим вам свима среће, здравља и благостања“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари