Путин: Тилерсон је допао у лоше друштво, ветар сарадње ће га вратити на прави пут

ШИНЗО АБЕ ОБЈАВИО ДА ЈЕ ТВРДО РЕШЕН ДА СА ПУТИНОМ ПОТПИШЕ МИРОВНИ СПОРАЗУМ

  • Руски лидер рекао у Владивостоку: „Сећате ли се како је, под изговором да има атомско оружје, био уништен Садам Хусеин, заједно са породицом? Само, Северну Кореју је немогуће застрашити! Треба формулисати услове који ће узети у обзир и њену безбедност, који ће и њој бити разумљиви и прихватљиви“

        ЈАПАНСКИ премијер Шинзо Абе изјавио је да се са Владимиром Путином договорио о потписивању мировног споразума између њихових земаља.

        Још је додао: „Сада међу нама постоји нова одлучност да управо нас двојица потпишемо мировни споразум“.

        Сам Путин је - у говору пред учесницима Источног економског форума у Владивостоку - рекао да се амерички државни секретар Рекс Тилерсон „нашао у лошем друштву“.    

        Учинио је то, обративши се модератору скупа, босу хонгконшке компаније Hang Lung Properties, Рони Чичунг Чану који има америчко држављанство.

        Прво је навео да је недавно кинеског премијера Ли Кећијанга одликовао Орденом Пријатељства, па додао да је то један од најзначајнијих руских државних ордена. У том контексту је рекао:

        „Не тако давно, Орден Пријатељства сам уручио Рексу Тилерсону, али је он, по свему судећи, допао у лоше друштво, па сад помало иде у другу страну. Надам се ипак да ће га ветар сарадње и пријатељства на крају ипак извести на прави пут“.

         Говорећи о актуелној „корејској кризи“, руски лидер је истакао да види да у Трамповој администрацији има доста људи који разумеју ситуацију и схватају да је потребна обазривост.

        Осврћући се на реторику неких из САД поводом Северне Кореје, указао је:

        „Сећате ли се како је, под изговором да има атомско оружје, био уништен Садам Хусеин, заједно са породицом? Само, Северну Кореју је немогуће застрашити! Треба формулисати услове који ће узети у обзир и њену безбедност, који ће и њој бити разумљиви и прихватљиви“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари