Путин: Схватам своју колосалну одговорност пред Русијом, треба нам развојни пробој

ДОБИО БЕЗМАЛО 56,5 МИЛИОНА ГЛАСОВА И ЗАХВАЛИО СЕ НА „ПОДРШЦИ БЕЗ ПРЕСЕДАНА“

        ВЛАДИМИР Путин обратио се сународницима поводом објављивања званичних резултата председничких избора на којима је више него убедљиво победио у првом кругу.

        За њега је гласало 56.430.712 бирача, односно - 76,69 одсто изашлих на изборе одржане 18. марта.

        Руски лидер је оценио да је то „подршка без преседана“ и да су од изванредне важности за Русију „моћна грађанска активност и консолидација“ коју су избори продемонстрирали. Па додао:

        „Схватам своју колосалну одговорност пред грађанима Русије и пред нашом земљом. Мораће да буде реализовано све о чему сам говорио током предизборне кампање“.

        Посебно је нагласио да је Русији потребан „истински развојни пробој“ и да је уверен да спремност земље за то сада постоји:

        „Потребне су нам доследне и дубоке промене и промишљени кораци који ће доносити стабилне резултате и сада и у будућности. Све одлуке ћемо доносити у корист грађана Русије. Наш развојни план, сигуран сам, има консолидујући и општенационални карактер и обједињавање све“.

        Додао је да су критика онога што чини власт и расправе о њеним потезима важне, али да се не смеју претварати у неодговорни популизам.

        Путин се посебно обратио бирачима који су гласали за друге кандидате и поручио им да поштује њихов избор.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари