Путин: САД су измислиле наше мешање у своје изборе, а настоје да утичу на наше у марту 2018.

РАДИ ТОГА РУСИЈУ ОПТУЖУЈУ ЗА „ДРЖАВНИ ДОПИНГ” И ИЗАЗИВАЈУ РЕВОЛТ СПОРТИСТА И НАВИЈАЧА

У разговору са радницима Чељабинског завода

  • Руски лидер радницима Чељабинског компресорског завода рекао: „Данашње међународне спортске организације, укључујући и МОК, зависне су од мноштва фактора, пре свега од спонзора, телевизијских права и рекламодаваца. То је велико брдо веза и зависности, а контролни пакет се налази у Сједињеним Државама. Тамо су основне компаније које заказују и плаћају за телевизијска права, тамо су и главни спонзори и рекламодавци“
  • Још је упозорио: „Нама САД желе - због тобожњег мешања у њихове изборе - да створе реалне проблеме на нашим председничким изборима. То подрива сам смисао олимпијског покрета јер спорт, мора бити изван сваке политике. Видећемо како ће се то даље развијати“

        ВЛАДИМИР Путин оптужио је Сједињене Државе да због тобожње „руског мешања“ у прошлогодишње председничке изборе у САД, на којима је Доналд Трамп победио Хилари Клинтон, настоје да Русији створе реалне проблеме на њеним председничким изборима који ће се одржати у марту 2018-те.

        У разговору са радницима Чељабинског компресорског завода, руски лидер је рекао:

        „Неко покушава да допинг спортиста претвори у оптужбу против Русије. Зимске олимпијске игре (у Јужној Кореји) требало би да почну у фебруару, а наши председнички избори су у марту. Постоје огромне сумње да је све то изазвано како би се створила атмосфера која је некоме потребна да изазове незадовољство код спортиста и навијача којима се сугерише да је држава наводно умешана у кршења правила и да је одговорна за то”.

        Он је навео да у Русији никада није било нити ће икада бити шеме државног спонзорисања допинговања спортиста.

        „Никад није било, не постоји и надам се да неће никада постојати државни систем подршке допинговања (у спорту), за шта смо оптужени”, рекао је Путин.

        Председник Русије је додатно указао:

        „Данашње међународне спортске организације, укључујући и МОК, зависне су од мноштва фактора, пре свега од спонзора, телевизијских права и рекламодаваца. То је велико брдо веза и зависности, а контролни пакет се налази у Сједињеним Државама. Тамо су основне компаније које заказују и плаћају за телевизијска права, тамо су и главни спонзори и рекламодавци“.

        На крају је подвукао: „Нама САД желе - због тобожњег мешања у њихове изборе - да створе реалне проблеме на нашим председничким изборима. То подрива сам смисао олимпијског покрета јер спорт мора бити изван сваке политике. Видећемо како ће се то даље развијати“.

        ТАСС је прошле недеље објавио да ће Међународни олимпијски комитет вероватно забранити руским спортистима да учествују под заставом Русије, након што је објављено да су налази комисије Светске анти-допинг агенције, коју је предводио канадски професор права Ричард Макларен, наводно „убедљиви“.

        Заменик руског премијера Виталиј Мутко тада је изјавио да је за Москву неприхватљиво да руски спортисти наступају на зимској Олимпијади у Јужној Кореји под неутралном заставом.

        „Неутрална застава? Шеф државе (Владимир Путин) јасно је изнео своју позицију када је рекао да су такве заставе апсолутно неприхватљиве за нашу земљу”, рекао је јуче Мутко, преноси ТАСС.

        Зимске Олимпијске игре у Јужној Кореји одржаће се од 9. до 25. фебруара 2018. године. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

pravi pera's picture
pravi pera 17:25 09.11.2017.

  • +5
Voting is closed.

Pa kako, znaci ako nema ruske zastave onda mogu i dopigovani da ucestvuju. Verovatno nenamerno, ili supercinicno su rekli da samo ruski ne smeju da budu dopingovani a svi drugi smeju. Dobro je poznato ko odlucuje sta je doping a sta ne, i ko se najvise dopinguje. Gospodin Putin je to lepo objasnio: sve je to dobar biznis.

Baja's picture
Baja 19:48 09.11.2017.

  • +6
Voting is closed.

Ruski narod treba da bira vlast koja radi na jačanju Rusije, koja Rusiju čini slobodnom zemljom sa poštovanjem ljudskih prava i sloboda čoveka i koja se aktivno bori protiv korupcije.

Da kojim slučajem imam pravo glasa u Rusiji vrlo verovatno da bih svoj glas dao Putinu bez obira na primedbe koje se mogu uputiti njegovoj vlasti.

Rusija da bi bila država koja napreduje trebala bi da ima jaku odgovornu opoziciju. Bez opozicije vlast obično poludi i postane štetočinska po narod i državu.

Što se dopinga ruskih sportista tiče to je jedna velika brljotina i sramota koja je na žalost imala pordršku sistema...

Sloba's picture
Sloba 01:07 10.11.2017.

  • +6
Voting is closed.

Zasto ne potrazis onu Adiosovu cigaru i ne popusis je?

Aнадир67's picture
Aнадир67 21:37 09.11.2017.

  • +5
Voting is closed.

Ово води заоштравању, биће опасно! Иде непогода!

Додај коментар