Путин: Русија располаже апсолутним оружјем, али нисмо још све открили

ЗА ВРЕМЕ „РАЗГОВОРА СА НАРОДОМ“ ОТКРИО ДА ЋЕ РФ У ЕКОНОМСКЕ ПЛАНОВЕ УЛОЖИТИ $129 МИЛИЈАРДИ

  • Прецизирао да „апсолутним оружјем данашњег дана“ - какво конкуренти неће имати у скорије време - сматра ракетни систем „Авангард“ и навео: „Тај систем већ улази у серијску производњу и током 2019. ће га добијати наше ракетне јединице. Не верујем да ће ико ускоро имати такво оружје. Али, ако се у некога и појави - нас то нимало не брине“
  • Оценио да ће се деградација односа Русије и Запада завршити када Запад схвати да су мере које је Запад предузео према Москви контрапродуктивне и штетне
  • Упитан - с обзиром да Сједињене Државе не признају сиријског председника Башара Асада, због чега је Русија признала украјинског председника Петра Порошенка - Путин је само оценио да је то „интересантно питање“ и није више ништа рекао

        ВЛАДИМИР Путин је - за време своје 16-те „директне линије са народом“ - открио је шта сматра најуспешнијом „шалом“ о себи и Доналду Трампу.

        „Један популарни немачки лист је недавно написао да „Трамп гура Европу у Путинове руке“. А кад се то повеже са тврдњама да је Русија утицала на исход америчких избора - све то постаје веома смешно. А у суштини - то су апсолутне глупости“.

        Руски лидер је одговорио и на питање: „Који би сте савет свог оца предали својим унуцима?“

         „Не лагати!“ - открио је.

        У наставку је нагласио да је Русији потребно додатних 8.000 милијарди рубаља (129 милијарди долара) како би реализовала планове економског развоја.

        Одговарајући на питање о трећем светском рату, руски лидер је подсетио на Ајнштајнове речи.

        „Не знам каквим оружјем ће се водити трећи светски рат, али четврти ће се водити палицама и камењем”, рекао је Путин, додајући да би такав рат имао најпогубнији утицај на човечанство.

        „Свест о томе да би нови светски рат могао бити крај цивилизације - мора нас држати подаље од глобалних сукоба”, додао је.

        Истакао је да савремени системи руског наоружања чувају стратешки паритет и обезбеђују функцију одвраћања и узајамног уништавања.

        У овом контексту је навео да његова земља располаже „апсолутним оружјем данашњег дана“ какво конкуренти неће имати у скорије време.

        Прецизирао је да има у виду ракетни систем „Авангард“ и навео:

        „Тај систем већ улази у серијску производњу и током 2019. ће га добијати наше ракетне јединице. Не верујем да ће ико ускоро имати такво оружје. Али, ако се у некога и појави - нас то нимало не брине“.

        Додатно је објаснио зашто ни та могућност државно-војни врх Русије не брине:

        „Ускоро ће наше Оружане снаге располагати и интерконтиненталном балистичком ракетом „Сармат“, а „Кинжал“ и ласерски топ већ су тамо где треба. А нисмо још открили све о свом новом наоружању. Касније ћемо то учинити“.

        Путин је оценио да ће се деградација односа Русије и Запада завршити када Запад схвати да су мере које је Запад предузео према Москви контрапродуктивне и штетне.

        Признао је да не може „да одреди рокове“ када ће почети побољшање тих односа, али да може да наведе услове.

       „Ми треба да штитимо своје интересе, и економске и безбедносне, при том увек тражимо компромис. Завршиће се све када се наши западни партнери убеде да су мере према Русији контрапродуктивне и штетне и да ће морати да узму у обзир руске интересе“, рекао је Путин.

        Додао је да „западни партнери“ постепено почињу да схватају да је неопходно нормализовати односе са Русијом.

       „Видите шта се дешава у многим земљама, већ на политичком нивоу сви говоре о неопходности да граде нормалне односе са Русијом. Надам се да ће тај процес јачати“, казао је Путин.

        Затражио од државних органа да избеглицама из Донбаса олакшају добијање руског држављанства и запошљавања у РФ:

        „То је велика трагедија. Трагедија Украјине, украјинског народа и наших сународника… Ја Украјинце и Русе сматрам практично једним народом“.

        Упитан - с обзиром да Сједињене Државе не признају сиријског председника Башара Асада, због чега је Русија признала украјинског председника Петра Порошенка - Путин је само оценио да је то „интересантно питање“ и није више ништа рекао.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари