Путин: Русија неће улазити у трку у наоружању али ће јачати своју одбрамбену моћ

И МЕРКЕЛОВА МУ „ОД СРЦА“ ЧЕСТИТАЛА НОВУ ИЗБОРНУ ПОБЕДУ И МАНДАТ ШЕФА ДРЖАВЕ

  • У Кремљу се срео са противкандидатима на председничким изборима и рекао: „Чинићемо све да спорне ситуације са партнерима решавамо политичким и дипломатским средствима. У томе су, дакако, као и у љубави, потребне две стране. Притом ћемо се, као и увек, борити за своје националне интересе“

        АНГЕЛА Меркел честитала је Владимиру Путину изборну победу и изразила наду да ће Немачка и Русија „конструктивно сарађивати“.

        У поздравном телеграму руском лидеру нагласила је да му честита „од срца“ и да сматра да је од највеће важности да се одржава дијалог му земљама и народима.

        Сам Путин се током свог првог постизборног дана срео у Кремљу са противкандидатима на председничким изборима. Разговор је потрајао пуна два сата.

        Изложио им је „координате“ којих ће се Москва држати на међународној сцени:

        „Чинићемо све да спорне ситуације са партнерима решавамо политичким и дипломатским средствима. У томе су, дакако, као и у љубави, потребне две стране. Притом ћемо се, као и увек, борити за своје националне интересе“.

        И овом приликом, али и у разговору са својим изборним штабом, нагласио је да ће Русија и даље радити на јачању своје одбрамбене моћи. Па истакао:

        „Нико нема намеру, бар што се нас тиче, да се упушта у трку у наоружању. Напротив, а са свим државама ћемо настојати да имамо конструктивне односе. Ми ћемо у овој и наредној години смањити војне расходе, али то неће имати негативне ефекте јер смо „залет“ ухватили у претходним годинама“.

        Руски лидер је подвукао да ће свој нови шестогодишњи мандат посветити развоју земље и решавању унутрашњих проблема:

        „Радићемо на повећавању темпа економског развоја и обезбеђивању иновационаог карактера нашој економији. Подизаћемо животни стандард нашег народа“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари