Путин против претварања Фронта у нову политичку партију

РУСКИ ПРЕДСЕДНИК СЕ ИЗЈАСНИО ПРОТИВ НОШЕЊА ХИЏАБА У СВЕТОВНИМ ШКОЛАМА

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин током сусрета са представницима актива Сверуског народног фронта (СНФ) предложио је да се формира широка друштвена коалиција на бази ове друштвене организације.

       Руски лидер је предложио да се на пролеће одржи оснивачки конгрес Фронта. Није, међутим, прихватио иницијативе да се на бази Фронта направи политичка партија. Упозорио је да би то у овом тренутку само ограничило могућности Фронта.

       Путин је објаснио да је СНФ широка друштвена коалиција и да у овом тренутку „сверуски фронт има могућност да у свој рад привуче најразличитије друштвене организације као и различите партије“. 

       „Када се у Фронт учлањују људи који имају заједничке стратешке циљеве, али са различитим схватањима како до њих доћи - онда то даје могућност да се покрене дискусија о сваком животно важном питању. Ако је то тако, онда ће то омогућити да се пронађу најефикаснија решења“ - истакао је Путин.

       Он је указао да представнике СНФ треба ангажовати у државним органима извршне и законодавне власти као механизма који ће обезбедити контролу преизборних обећања. Овакав механизам рада треба припремити за оснивачки конгрес организације.

       Путин се изјаснио и поводом „вруће теме“ у целој Европи о облачењу муслиманских девојчица у световним школама.

       Саопштио је - поводом полемике изазване случајем девојчица муслиманске вере из јужног града Ставропоља које су у школу дошле покривене главе - да је против ношења хиџаба у школама,

       „Наша држава је световна и управо од тога треба да пођемо”, рекао је Путин, напомињући да се према верским осећањима треба односити с великим поштовањем.

       Руски председник је позвао да се питање ношења одеће која има верска обележја размотри „мирно, да се нико не вређа” и да се погледа искуство других земаља.

       „Треба погледати како се питања ношења хиџаба решавају код наших суседа, у европским земљама, и све ће постати јасно”, додао је Путин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари