ПУТИН: Патриотизам је чврст темељ будућности

РУСИЈА СУОЧЕНА СА ПОКУШАЈИМА ДА СЕ УТИЧЕ СПОЉА

НА КУЛТУРНУ САМОСВЕСТ РУСКЕ НАЦИЈЕ

  • Шеф руске државе упозорио сународнике да и данас постоје покушаји да се утиче на поглед на свет читавих народа и жеља да се потчине туђој вољи и да им се намеће систем туђих вредности и схватања  
  • Ми треба да градимо своју будућност на чврстим темељима, а тај темељ је патриотизам. Ма колико дуго да расправљамо да темељ могу бити и друге основе за нашу земљу, ништа друго ипак нећемо смислити - упозорио је Владимир Путин
  • Од тога како васпитавамо омладину - подвукао је Путин - зависи да ли ће Русија бити у стању да сачува и увећа саму себе. Да ли ће бити савремена, перспективна, да ли ћемо се ефикасно развијати, а да истовремено не изгубимо себе као нацију, да не изгубимо своју самобитност у тешким савременим условима

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин оценио је да се Русија суочава са покушајима да се утиче споља на културну самосвест руске нације.

        Томе се -упозорио је Путин - морамо супротстављати и васпитавати омладину у духу патриотизма.

        „Од тога како васпитавамо омладину зависи да ли ће Русија бити у стању да сачува и увећа саму себе. Да ли ће бити савремена, перспективна, да ли ћемо се ефикасно развијати, а да истовремено не изгубимо себе као нацију, да не изгубимо своју самобитност у тешким савременим условима“ - изјавио је Путин на саветовању у Краснодару које је посвећено питањима моралног и патриотског васпитавања омладине. 

        У страним утицајима руски лидер види форму конкурентске борбе.

        „Како нас учи наше историјско искуство, културна самосвест, духовне и моралне вредности и вредносни кодови - то је област оштре конкуренције, а понекад и отвореног информативног рата и добро изрежираних пропагандистичких напада. ово никако нису фобије, ништа не измишљам. То је у суштини тако“ - рекао је Влаимир Путин.

        Према Путиновим речима, покушаји да се утиче на поглед на свет читавих народа и жеља да се потчине туђој вољи и да им се намеће систем туђих вредности и схватања - то је апсолутна реалност.  

        „Тако је и са борбом за минералне ресурсе са којом се суочавају многе земље па и наша“ - навео је пример председник Русије.

        Путин је устао против идеолошке цензуре, али је додао да медији, интернет и реклама морају бити предмет повећане пажње јавности и законодаваца.

        „У савременом свету деца се не образују само у школи. Од тога шта виде, чују и читају умногоме зависи морална клима у друштву. Сматрам да су основани захтеви да реклама, рад медија, интернет, мреже преко којих се дистрибуира штампа и видеопродукција морају бити објекат озбиљне и повећане пажње јавности и законодаваца“ - рекао је Владимир Путин.

        Руски председник је рекао да је национално, историјско и морално искривљавање свести више пута доводило до слабљења и распада читавих држава и лишавало суверенитета.

        „Ми треба да градимо своју будућност на чврстим темељима, а тај темељ је патриотизам. Ма колико дуго да расправљамо да темељ могу бити и друге основе за нашу земљу, ништа друго ипак нећемо смислити“ - истакао је Путин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари