Путин: Неки у САД желе да Русија буде бачена на колена, али то не желе сви Американци

ОЛИВЕРУ СТОУНУ РЕКАО ДА ПРЕПОРОД ПРАВОСЛАВЉА У РУСИЈИ НИЈЕ ЊЕГОВА ЗАСЛУГА

Владимир Путин

  • Владимир ПУТИН: „Времена се мењају. Сада већ активни или бивши амерички обавештајци, попут Едварда Сноудена, траже прибежиште у Русији. Колико год нас демонизовали - Русија је демократска и суверена земља“
  • Указао да је тежња да се не дозволи никакво зближавање Украјине са Русијом - један од главних праваца политике САД

        НЕКЕ личности у САД веома желе да Русија буде бачена на колена, али то не прижељкују сви Американци - оценио је Владимир Путин.

        Учинио је то у једном од разговора које је са њим обавио Оливер Стоун.

        Славни амерички филмски режисер претходно је Путину показао насловну страну магазина Foreign Affairs са нацртаним рањеним медведом и пропратним текстом: „Путинова Русија. У нокдауну, али не и у нокауту“.

        Руски лидер на тим поводом још додао: „Да неки заиста о томе маштају и прижељкују Putin's Russia down. То су њихови снови. Међутим, то нема везе са стварношћу и они то знају“.

        Нагласио је да се и у САД и у Европи према Русији друкчије односе они који размишљају шта ће бити кроз 25,30 или 50 година.

        У наставку је рекао: „Времена се мењају. Сада већ активни или бивши амерички обавештајци, попут Едварда Сноудена, траже прибежиште у Русији. Колико год нас демонизовали - Русија је демократска и суверена земља“.

        Путин је нагласио да је Сноуденов долазак био изненађење за Москву, али да Русија напросто није могла да га изручи САД.

        Додао је да Сноудену служи на част што Русији није изручио никакве америчке тајне већ ју је позвао на заједничку борбу против кршења људских права:

        „Ми за то - можда ћу многе разочарати, па и Вас - нисмо били спремни. Ја сам то рекао. Указао сам да и без тога имамо сложене односе са САД и да нам нису потребне додатне компликације. Он је тада напросто отишао и нестао. Иначе, Сноуден није издајник. Он другој страни није предао ни једну информацију која би наносила штету његовом народу. Све што ради - он ради јавно“.   

        Руски лидер је Стоуну рекао и да препород православља у Русији није његова заслуга: „Препород је дело руског народа. Вакуум који је остао после нестанка комунистичке идеологије могла је попунити само вера“.

        Путин је указао да је тежња да се не дозволи никакво зближавање Украјине са Русијом - један од главних праваца политике САД у региону. У Вашингтону неки у томе виде некакву претњу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 13:31 14.06.2017.

  • +23
Voting is closed.

Putin je car

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 17:39 14.06.2017.

  • +5
Voting is closed.

cuo sam da su tog cara sto je prodao Aljasku Amerikancima Rusi ubili. Sa nekim stvarima nema yajebancije pa da si 100 puta car, a ne predsednik.

Sloba's picture
Sloba 20:54 14.06.2017.

  • +6
Voting is closed.

Snoudenov predlog je bio odlican: zajednicka borba za ljudska prava.
Rusija ga je odbila. Navodno, da né bi zaostravala jos vise svoje odnose s Amerikom. Pre cê biti da Rusija jos uvek nije spremna da do kraja postuje ljudska prava na svojoj teritoriji.

mrljavko's picture
mrljavko 05:20 15.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Nije mi jasno sta to po tvome znaci "ljudska prava" i gde to postoji. Hoces li da kazes da to postujes "ljucka prava" ako dozvoljavas pojedincima da te razgradjuje. Pa ko je to jos, ko to dozvoljava. Voleo bih da ga vidim. Uostalom uvek ima budala. Drugo su glazure, rukavice, hvalospevi i demagogoje. Danas je novac mocna stvar a visok moral tako retka zverka.
Sto vise svi postju debili dobijace sve vise "ludskih prava", kao sto je to vec negde dalko u praksi. A do tada cemo ovako. A tacno je i da zla godina i vuka natera.

mrljavko's picture
mrljavko 05:25 15.06.2017.

  • +6
Voting is closed.

Руски лидер на тим поводом још додао: „Да неки заиста о томе маштају и прижељкују Putin's Russia down. То су њихови снови. Међутим, то нема везе са стварношћу и они то знају“.
Problem je upravo suprotan, posto to oni ni u svojim fantazijama ne znaju niti mogu da zamisle, toliko su jednostrano i umno uvrnuli. Jos bolje receno, strah na koji se ne sme da pomisli kada se gubi svoj krajnje neposten status, pa se ko davljenici i za slamku hvataju. Mislim da i Putin to zna, a zasto je rekao da oni znaju, to je vec pitanje i strategije i diplomatije i javnog jezika jednog pretsednika.
Popularnost i razlozna prihvatljivost Putina u sustini lezi u svim korisnim i tradicionalnim elementima pravoslavlja koje obnavlja veru u coveka, a koje ruska politika i Putin u odmerenoj interpretaciji koriste. Pravoslavlje, kao i druge posteno gledane ne ekstremizovane religije ogledaju se u sledecem. Pravoslavlje je izvorna hriscanska i filozofska religija, malo podlozna pomodnim modifikacijama, koja vraca veru coveku, mada i znatno dogmatska Katolicanstvo agresivnija forma prilagodljive hriscanske religije jakih disciplioskih ustrojstava, koja najvise brine o dobrobiti zivljenja, Muhamedanstvo mlada religija iznikla na rasutim temeljima drevnijih religija, koja se tako ne pretstavlja i koja kao nova interpretacija ima niz lica i jedno zajednistvo, koje mu u generalnom gledanju daje varljivi utisak sopstvene snage. Sve ostale istocne religije, nisu uspele toliko da dominiraju svetom, koliko su uspele da doprinesu mnogim filozofskim postavkama sveta. Takvo je moje misljenje, a ja vise licim na ateistu nego na religioznog pa na toj osnovi i dajem ocene.

Zare2's picture
Zare2 08:51 15.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Warmerika je smrtni neprijatelj rusije..

Додај коментар