Путин: Не смемо Русију третирати као вољену баку и давати јој таблете против болова

ВЛАДАЈУЋА ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА ПОДРЖАЛА ПУТИНОВУ КАНДИДАТУРУ ЗА ШЕФА ДРЖАВЕ

  • „Наш главни одговор на спољне притиске треба да буде убрзавање развоја земље. Потребан нам је континуирани прогрес у свету сутрашњице који се мора обезбедити развојем целих нових привредних грана. Те гране ће бити повезане са новим дигиталним технологијама, биоинжењерством и роботизацијом. То ће одредити будућност целе савремене цивилизације и ми у том сутрашњем свету морамо обезбедити своје позиције“
  • Пресудном и покретачком снагом Владимир Путин је на конгресу Јединствене Русије ипак назвао „вољу грађана Русије и њихову веру у патриотизам и Отаџбину“
  • Нагласио је да ће Русија наставити да води отворену и искрену спољну политику и заједно са партнерима јачати Евроазијску економску унију, промовисати иницијативу нове шире интеграције која води Евроазијском партнерству

        НАШ главни одговор на спољне притиске треба да буде убрзавање развоја земље - рекао је Владимир Путин на конгресу партије Јединствена Русија која је подржала његову кандидатуру за председничке изборе заказане за 18. март наредне године.

        „Русија је земља са историјом од 1.000 година, али не смемо да је третирамо као своју вољену баку и давати јој таблете против болова. Морамо да учинимо Русију младом, окренутом будућности”, рекао је Путин у говору који су преносиле све значајније телевизије у земљи.

        Указао је да је Русији потребан континуирани прогрес у свету сутрашњице који се мора обезбедити развојем целих нових привредних грана:

        „Те гране ће бити повезане са новим дигиталним технологијама, биоинжењерством и роботизацијом. То ће одредити будућност целе савремене цивилизације и ми у том сутрашњем свету морамо обезбедити своје позиције“.

        У наставку је истакао: „Најважније је да Јединствена Русија поштено означи шта су проблеми и да упорно ради на отклањању свега што смета кретању земље напред. Важно је и да себи поставља велике циљеве. Пред нама је много значајних послова који не трпе одлагање. Све што смо досад урадили само је фундамент, а не и гаранција даљег успешног развоја“.

        Пресудном и покретачком снагом назвао је „вољу грађана Русије и њихову веру у патриотизам и Отаџбину“.

        У даљем наступу је упозорио: „Ништа не подрива стабилност и не краде ресурсе за развој као неправде и незаконитости, као корупција и подмићивање, као равнодушност према својој земљи и охолост. Од кога год долазили - од политичара, чиновника, бизнисмена или осталих који себе сматрају елитом“.

        Путин је рекао и да нарочито инсистира на дугорочном стабилном повећавању прихода грађана.

        Подвукао је да се људима не смеју давати „неостварива обећања, као што се догађало деведесетих“.

        Он је поручио да је Русија спремна да сарађује са свима, али не на штету својих интереса.

        „Русија је спремна да ради са свим земљама и на Истоку и на Западу на основу поверења и једнакости, али неће жртвовати безбедност својих грађана или националне интересе”, рекао је Путин.

        Он је поручио да ће Русија наставити да води отворену и искрену спољну политику и заједно са партнерима јачати Евроазијску економску унију, промовисати иницијативу нове шире интеграције која води Евроазијском партнерству.

        „Ми никад нисмо тежили конфронтацији са било ким”, нагласио је Путин.

        Јединствена Русија усвојила декларацију којом подржава кандидатуру Путина који је одлучио да на изборе 18. марта 2018. године изађе као независан кандидат. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари