Путин: Наше партнере на Западу као да хвата паника - као и увек када је Русија постајала моћна

ОПТУЖИО САД ДА СУ 2014. „ФАКТИЧКИ СВОЈИМ РУКАМА“ ИЗВЕЛЕ ДРЖАВНИ ПРЕВРАТ У УКРАЈИНИ

 
  • Руски телевизијски новинар Владимир Соловјев направио је са колегиницом Саидом Медведевом документарни филм „Светски поредак-2018“ у који је укључио више (за потребе филма) разговора са Владимиром Путином. Соловјев је открио да је на филму рађено дуже од годину дана и позвао:„Гледајте. Разговор са Путином је био честит и директан. Занимљив. Одговорио је и на најнезгоднија и лична питања. У неколико наврата сам помислио да ћу добити отказ“

        ПОЗНАТИ руски телевизијски новинар Владимир Соловјев направио је са колегиницом Саидом Медведевом документарни филм „Светски поредак-2018“ у који је укључио више (за потребе филма разговора) са Владимиром Путином.

        А руски лидер је, поред осталог, оценио да је политика санкција коју воде Сједињене Државе доказ њихове некомпетентности и симптом слабости, а не снаге.

        Још је додао: „Санкције су верома стари, да не кажем древни инструмент који користе многи, укључујући и америчке партнере. А, што се нас тиче, одувек је било овако: чим Русије постане моћна држава - код наших партнера почиње паника. А за њом су следили покушаји да се Русија обузда“.

        Санкције су, оценио је руски лидер, нелегитимни и непоштени начин конкурентске борбе:

        „За њих је то начин и да прикоче јачање одбрамбене способности Русије“.

        Путин је нагласио да је уверен да ће земље које воде антируску политику саме страдати од својих дејстава. У овом контексту им је посаветовао:

        „Градите односе са Русијом и свима ће бити добро. Сви који другима укапавају отров - сами га на крају прогутају и отрују се. Наша изрека опомиње: не пљуј у бунар - можда ћеш морати да из њега пијеш воду. Пљување се увек окрене против оних који то чине“.

        Путин је открио да је Вашингтон 2014-те тражио од Кремља да утиче на украјинског председника Виктора Јануковича да не примени силу (војску) против учесника државног преврата у Кијеву, да је руски врх обећао да ће помоћи, а да само дан касније изведен државни удар.

        Председник РФ је оценио да су Американци тада дрско обманули Русију и додао да то није било први пут.

        Нагласио је да су „амерички партнери“ тада били обећали да ће - ако Јанукович одустане од употребе војске - утицати да демонстранти напусте тргове и ослободе државне зграде. Још је указао:

        „Да су макар телефонирали и бар нешто рекли! Макар: нисмо хтели да буде овако, догодио се ексцес. Уместо тога - потпуна подршка онима који су извршили државни удар!“

        Путин је оценио да су 2014-те удар у Украјини „извеле фактички Сједињене Државе својим рукама“. Додао је да САД управо зато настављају да „подржавају садашњу власт у Кијеву“.

        Соловјев је открио да је на филму рађено дуже од годину дана и позвао:

        „Гледајте. Разговор са Путином је био честит и директан. Занимљив. Одговорио је и на најнезгоднија и лична питања. У неколико наврата сам помислио да ћу добити отказ“.

        Филм ће бити емитован тек по завршетку председничке изборне кампање.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари