Путин: Мој сусрет са Трампом се одлаже због жестоке унутарполитичке борбе у САД

УОЧИ ПОСЕТЕ АУСТРИЈИ ИЗРАЗИО НАДУ ДА ЋЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ САД ЗАУСТАВИТИ ТРКУ У НАОРУЖАЊУ

        ВЛАДИМИР Путин изјавио је данас да је жестока унутарполитичка борба у САД разлог што већ није дошло до његовог сусрета са америчким председником Доналдом Трампом.

        Руски лидер је ово рекао у интервјуу бечкој РТВ ORF пред сутрашњу посету Аустрији.

        Путин је подсетио да се с Трампом сретао на самитима Групе индустријски најразвијенијих земаља света и земаља у развоју (G20) и Азијско-пацифичке економске сарадње (APEC), а и да су неколико пута разговарали телефоном.

        Нагласио је да би Русија и САД заједничким напорима могле избећи нову трку у наоружању и да Москва очекује да ће он и Трамп почети да раде на томе:

        „Трамп ми је у телефонском разговору рекао да је забринут због нове трке у наоружању и ја се с њим слажем. Нисмо ми покренули ту причу. Као што знате, ми се нисмо повукли из споразума о противракетној одбрани“.

        Путинов портпарол, Дмитриј Песков, открио је да сусрета Путин-Трамп још нема и зато што је „премало иницијативе са америчке стране“.

        Путин сутра долази у званичну посету Аустрији, где ће му саговорници бити канцелар Себастијан Курц и председник те земље Александер Ван дер Белен.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари