Путин међу градитељима Кримског моста – најдужег у Европи

ИЗРАЗИО ОЧЕКИВАЊЕ ДА ЋЕ АУТОМОБИЛИ ЊИМЕ КРЕНУТИ ВЕЋ ОВОГ ЛЕТА – ПОЛА ГОДИНЕ ПРЕ РОКА

         ВЛАДИМИР Путин присуствовао је митингу-концерту „Русија. Севастопољ. Крим” и честитао становницима полуострва четворогодишњицу присаједињења Руској Федерацији.

          Портпаролка Стејт департмана, Хезер Науерт,  тим поводом је изјавила да је Крим украјинска територија и да Москва не поштује целовитост „суседних држава“.

          Додала је да је референдум на Криму 2014-те одржан „под присмотром наоружаних људи из Русије“ и нагласила де ће америчке „кримске санкције“ против Русије остати на снази „све док Русија не врати крим Украјини“.

          То се, наравно, никад неће догодити. Сам Путин је нагласио да су „милиони сународника“ за Русију много важнији од било којих санкција.

          Пре митинга, он је, иначе, посетио градитеље кримског моста и са задовољством изјавио да ће највероватније бити готов пре предвиђеног рока:

          „Интересантан објекат. Моћан. Знам да је рок – децембар, али би било добро га људи већ овога лета могу мостом стизати на Крим“.

          Путин је подсетио да су мост на истом месту планирали још у време императора Николаја Другог, али је избио Први светски рат, а да су потом исте амбиције имали и у Стаљиново време и касније, а да је те амбиције успела да реализује „тек данашња Русија“.

          Кримски мост је најдужи у Европи.

          Његова пројектована пропусна моће је: 40.000 аутомобила и 47 парова возова на дан.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари