ПУТИН: Лењинове мисли су под Русију подметнуле атомску бомбу која је потом експлодирала

„КОД ВЛАДИМИРА ИЉИЧА ЈЕ БИЛО МНОГО МИСЛИ О АУТОНОМИЗАЦИЈИ...“

Путин на седници Савета за науку и образовање

  • На седници Савета за науку и образовање председник РФ рекао и ово: „А ни светска револуција нам није била потребна“

        ЛЕЊИН је под здање историјске Русије подметнуо атомску бомбу - оценио је Владимир Путин.

        Ово је био одговор руског председника поводом питања директора Курчатовског института Михаила Коваљчука (шта шеф државе мисли о вођи бољшевика) и његове опаске да је Лењин „управљао токовима мисли и утолико и земљом“.

        Коваљчук је своју опаску изнео за време заседања Савета за науку и образовање и притом пожелео да се унутар руске науке нађу организације које ће управљати токовима мисли у одређеним правцима.

        Путин му је узвратио речима: „Добро је управљати токовима мисли, али не било како, већ тако да то доведе до правих резултата, а не као код Владимира Иљича. Његова мисао је на крају довела до распада Совјетског Савеза. Код њега је било много мисли у стилу: аутономизација и слично. Тако је под здање које се зове ,Русија’ била постављена атомска бомба, а она је потом експлодирала. А ни светска револуција нам није била потребна. А и таква мисао је код њега била“.

        Путин је досад више пута критиковао бољшевике.

        Примера ради, у јуну 2012-те је оценио да је Русија изгубила Први светски рат због националне издаје првих совјетских руководилаца.

        После заседања овог савета, портпарол шефа руске државе, Дмитриј Песков, изјавио је да изношење Лењиновог мумифицираног тела из маузолеја на Црвеном тргу и његово „предавање земљи“ - није на „дневном реду“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари