Путин: Ким Џонг Ун је свој задатак решио - има нуклеарну бомбу и ракету домета 13.000km

УПОЗОРИО ДА С. КОРЕЈА МОЖЕ ТУЋИ СВАКУ ТАЧКУ НА ПЛАНЕТИ И ДА ЈОЈ ТРЕБА ГАРАНТОВАТИ БЕЗБЕДНОСТ

  • „Русија зна које извео провокацију са нападима ударним беспилотним летелицама (на наше војне објекте) у Сирији. Тамо су провокатори били, али то нису били Турци. Ми знамо ко је био. Знамо и колико је плаћено за ту провокацију. Напад на наше војне објекте у Сирији био је брижљиво испланиран. Уосталом, знамо и где су и када предати (терористима) ти дронови. Знамо и колико их је предато“
  • „Нормализација односа Москве са Вашингтоном не зависи од Москве. Зависи првенствено од америчке стране. Од тога хоће ли САД имати смелости и здравог разума да схвате да је побољшавање односа са Русијом у интересу самих Сједињених Држава. Док год то не буде схваћено, у САД ће трајати покушаји да се руска карта користи за унутарполитичке игре. А то ће погоршавати односе“
  • Начелник управе у руском Генералштабу за дронове генерал Александар НОВИКОВ: Дронови коришћени за напад на базе Хмејмим и Тартус носили су експлозив који се производи у више земаља, укључујући Украјину. Сваки дрон носио је по десет бомби са по 400 грама експлозива. Мотори и акумулатори тих дронова могли су се купити „на тржишту“`, али је за њихово склапање било потребно знање и искуство. Очито је да су у томе учествовали стручњаци обучени у земљама које производе дронове

        СЈЕДИЊЕНЕ Државе очито имају свог кандидата на нашим председничким изборима, али су омануле, рекао је Владимир Путин поводом критике из Вашингтона што проамеричком опозиционом лидеру Алексеју Наваљном због судских пресуда поводом малверзација није дозвољено да буде председнички кандидат.

        Притом је истакао: „Тај лик (Наваљни) није једини којем није дозвољено да се кандидује, али САД њих и не помињу. То сведочи да Бела кућа има своје фаворите у политичкој сфери Русије које би волела да види у руководству Русије. Само, боље би Американцима било да су ћутали“.

        Све је ово Путин рекао приликом данашњег сусрета са главним уредницима листова и новинских агенција.

        У истом наступу је открио да Русија зна које извео провокацију са нападима ударним беспилотним летелицама (на руске војне објекте) у Сирији.

        Открио је и да је данас телефонски разговарао са Реџепом Тајипом Ердоганом и нагласио да Турска нема никакве везе са тим покушајем напада:

        „Тамо су провокатори били, али то нису били Турци. Ми знамо ко је био. Знамо и колико је плаћено за ту провокацију. Напад на наше војне објекте у Сирији био је брижљиво испланиран. Уосталом, знамо и где су и када предати (терористима) ти дронови. Знамо и колико их је предато“.

 

        Руски лидер је навео да су дронови били „нашминкани“ тако да изгледају као да су их правили аматери:

        „У тим дроновима постоје елементи који припадају високим технологијама, а тичу се радиолокације, навођења на циљ и избацивања бомби“.

        Путин је изнео да је покушај напада на авио-базу Хмејмим био провокација срачуната на кварење односа између Русије и њених партнера, Турском и Ираном.

        Нагласио је да нормализација односа Москве са Вашингтоном не зависи од Москве:

       „Зависи првенствено од америчке стране. Од тога хоће ли САД имати смелости и здравог разума да схвате да је побољшавање односа са Русијом у интересу самих Сједињених Држава. Док год то не буде схваћено, у САД ће трајати покушаји да се руска карта користи за унутарполитичке игре. А то ће погоршавати односе“.

Новиков: Дронове су склапали стручњаци обучени у земљама које производе дронове

        НАЧЕЛНИК управе у руском Генералштабу за дронове - генерал Александар Новиков - данас је прецизирао да су дронови коришћени за напад на базе Хмејмим и Тартус носили експлозив који се производи у више земаља, укључујући Украјину.

        По његовим речима, у смеси је доминирао ТЕН који је моћнији од хексогена:

        „Тај експлозив се производи и у Шостакинском заводу у Украјини и не може се производити по подрумима, нити извлачити из бомби. Сваки дрон укључен у напад на Хмејмим носио је по десет бомби са по 400 грама експлозива“.

       Новиков је посебно указао: Мотори и акумулатори тих дронова могли су се купити „на тржишту“, али је за њихово склапање било потребно знање и искуство. Очито је да су у томе учествовали стручњаци обучени у земљама које производе дронове.

Путин: Ким Џонг УН је апсолутно паметан и зрео политичар

        ПРЕДСЕДНИК Русије прокоментарисао је данас и ситуацију на Корејском полуострву.

        Оценио је да је Ким Џонг Ун „добио своју партију“ и наставио:

        „Он је решио свој стратешки задатак. Он има нуклеарну бомбу и ракету глобалног домета до 13.000 километара која може стићи фактички до сваке тачке на планети. Сада је он заинтересован да се ствари загладе и смире“.

        У наставку је подвукао: „Он је апсолутно паметан и зрео политичар. Зато треба водити рачуна о реалности и деловати крајње пажљиво. Ако се поставља за циљ тешко решив задатак денуклеаризације Крејског полуострва - то треба чинити искључиво кроз дијалог и преговоре. У сваком случају, Северној Кореји треба гарантовати безбедност“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари