Путин ће наступити пред 10.000 људи у „Лужникима“

Почиње предизборни конгрес владајуће Јединствене Русије

 

  • На изборној листи Јединствене Русије ће се – поред 167 посланика Државне Думе – наћи и 185 чланова пропутинског Народног фронта који не припадају ни једној политичкој странци

  • Још није јасно хоће ли носилац листе бити Путин, нити – хоће ли конгрес предложити кандидата странке за председника Русије

  • Дмитриј Медведев треба да се обрати конгресу последњег дана, али је неизвесно хоће ли он бити на изборној листи

          ПОЧИЊЕ тродневни предизборни конгрес владајуће руске политичке партије Јединствена Русија који другог дана рада - у суботу, у спортском комплексу «Лужники» треба да окупи око 10.000 људи – и да буде, по процени руководства странке, највећи политички догађај у новијој историји земље».

          Лидер партије – премијер Владимир Путин – треба да се обрати делегатима конгреса два пута – 23. и 24. септембра Први пут тако што ће узети учешћа у раду више конгресних секција (примера ради, две ће расправљати о темама «Нова економија» и «Народ против корупције»). А други пут: дан касније кад треба да наступи пред делегатима конгреса (1400) и представницима Општенародног фронта, кад буде отворена завршна дебата о јединственом списку кандидата за децембарске изборе за парламент.

          Пред почетак конгреса, сам Путин је објавио да ће се на листи Јединствене Русије ће се – поред 167 посланика Државне Думе – наћи и 185 «фронтоваца» који не припадају ни једној политичкој странци.

          Актуелни шеф руске државе, Дмитриј Медведев, треба да се конгресу обрати последњег дана његовог рада. Међутим, још није јасно: ни да ли ће се Медведев наћи на изборној листи, ни да ли ће први на њој бити сам Путин.

          Све је ово, мање или више директно, повезано са неразјашњеном главном интригом: хоће ли Путин и Медведев бити противкандидати на председничким изборима који Русију чекају наредне године. Зато је, нема сумње, високи функционер ЈР Сергеј Њеверов – упитан «хоће ли се на конгресу истицати кандидати за председника државе» - могао једино да каже: «Конгрес ће утврдити списак кандидата за изборе у Државну Думу».

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари