ПУТИН: Американци у Конгресу лажу о Сирији и знају – да лажу!

ПОРУЧИО КОНГРЕСУ САД ДА НЕ МОЖЕ ОДОБРИТИ НАПАД НА СИРИЈУ ЈЕР ЈЕ ТО КОМПЕТЕНЦИЈА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН

  • „Лажу, наравно, и то ружно лажу. Погледао сам те конгресне дебате. Примера ради, један конгресмен пита господина Керија: А има ли тамо Ал Каиде, неки тврде да ће ојачати? Не, узвратио је Кери и рекао да одговорно тврди да Ал Каиде у Сирији и нема”, указао је руски лидер

         АМЕРИЧКЕ власти у конгресним расправама о примени силе у Сирији лажу кад говоре да њихови удари неће довести до јачања позиција Ал Каиде у тој земљи. Лажу такође и кад тврде да Ал Каиде у Сирији уопште нема – упозорио је данас председник Руске Федерације Владимир Путин.

         „Лажу, наравно, и то ружно лажу. Погледао сам те конгресне дебате. Примера ради, један конгресмен пита господина Керија: а има ли тамо Ал Каиде, неки тврде да ће ојачати? Не, узвратио је Кери и рекао да одговорно тврди да Ал Каиде у Сирији и нема”, указао је руски лидер.

         Своју основну оцену и опомену, Путин је објаснио овако: „Ал-Нусра је борбено најспособнија  формација унутар сиријске опозиције. То и Американци знају. Нисам се осећао пријатно док сам то слушао и био сам зачуђен. Јер, ми општимо са тим америчким званичницима и полазимо од тога да су пристојни људи. Али, ево, лажу. И знају да лажу. То је баш жалосно”, рекао шеф руске државе приликом сусрета са члановима руског Савета за људска права.

         Руски лидер је истовремено поручио званичном Вашингтону: да Конгрес САД  не може одобрити војну интервенцију у Сирији! Зато што то није његова компетнеција већ – Савета безбедности УН!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари