Филмски режисер Станислав Говорухин предводи Путинов изборни штаб

„БАЗА“ ПУТИНОВЕ ПРЕДСЕДНИЧКЕ КАМПАЊЕ

НЕЋЕ БИТИ ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА ВЕЋ НАРОДНИ ФРОНТ

Станислав Говорухин

  • Иза Говорухина је сјајна филмска каријера (више од 20 играних и документарних филмова) и он ће бити „лице Путинове кампање“
  • Говорухин је први сугерисао да се по трећи пут кандидује и при том рекао: „Русији је, у њеном данашњем стању, потребан смели, силни, умни државник који не би само штитио права и слободе грађана, него и имао петље да самим грађанима указује и на њихове обавезе. Укључујући и најсветију обавезу - да се поштују закони. Да вас подсетим на велику опомену умног Солжењицина: да је свакој младој демократији потребна јака власт“

            ИЗБОРНУ кампању Владимира Путина, у борби за трећи мандати шефа државе, неће водити његова партија Јединствена Русија већ изборни штаб формиран у оквирима надпартијског Општеруског народног фронта  који подржава његову председничку кандидатуру.

             На челу штаба, по Путиновој одлуци, биће познати филмски режисер и посланик Станислав Говорухин, аутор култног филма „Место сусрета се не може изменити“ и политичко-филмског манифеста „Овако се даље не сме живети“.

            Објаснио је да жели изборни штаб у којем би били људи од имена и ауторитета којима верује цела Русија, а Говорухин се одмах сложио и рекао: „Свом душом ћу се прихватити тог задатка“.

            Говорухин се препоручио и својим стваралачким опусом (више од 20 филомова, књиге...) и тиме што је - још у време док није било сасвим јасно ко ће бити председнички кандидат (Путин или Медведев) - јавно рекао: „Русији је, у њеном данашњем стању, потребан смели, силни, умни државник који не би само штитио права и слободе грађана, него и имао петље да самим грађанима указује и на њихове обавезе. Укључујући и најсветију обавезу - да се поштују закони. Да вас подсетим на велику опомену умног Солжењицина: да је свакој младој демократији потребна јака власт“.

            Јединствена Русија ће у Државној Думи имати 238 посланика (депутата), а 59 или 6о (од тог броја) припашће Народном фронту.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари