Путин: У Сирији не ратујемо против слабо организованих банди већ против озбиљних снага

РУСИЈА ТОКОМ 2017. УХАПСИЛА ПРЕКО 200 ЛИЦА ПОВЕЗАНИХ СА СТРАНИМ ШПИЈУНАЖАМА

        РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да је више од 90 одсто територије Сирије ослобођено од терориста.

        „Захваљујући храбрости и професионализму припадника руске војске који учествују у антитерористичкој операцији у Сирији, успели смо да преокренемо ситуацију“, рекао је Путин.

        Он је подсетио да је уз тесну сарадњу са сиријским властима и иностраним партнерима формирано неколико зона деескалације, услед чега је започет процес политичког решавања кризе и грађанског помирења.

        „Борбене операције против терориста, а морам да нагласим да то нису неке тамо слабо организоване банде, већ добро опремљени и обучени кадрови, показале су квалитетне могућности Ваздушно-космичких снага Русије“, истакао је.

        Путин је додао и да је неопходно наставити са учвршћивањем војног потенцијала кроз имплементацију најновијих система наоружања, као и са повећањем ефикасности војних вежби.

        Федерална служба безбедности Русије је ове године спречила 43 терористичка напада, а за првих шест месеци пресекла је 30 шпијунских канала, изјавио је руски председник Владимир Путин.

        Како је рекао, тероризам и даље остаје једна од главних претњи за Русију, али и за цео свет.

        „Ликвидирано је на десетине, а ухапшено око 800 припадника разних екстремистичких групација. Разоткривено је и 66 терористичких ћелија“, рекао је он.

        Када је реч о контраобавештајној служби, ухапшено је више од 200 лица за које се сумња да су у контакту са страним специјалним службама.

        Спутњик

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари