Путин са православним поглаварима: Безмало цела Сирија ослобођена је од терориста

АС-СИСИЈУ ПРЕНЕО ЗАДОВОЉСТВО  УСПЕСИМА У ЛИКВИДАЦИЈИ  ТЕРОРИСТИЧКОГ ЖАРИШТА У СИРИЈИ

  • Владимир ПУТИН открио да су Руска православна црква и Католичка црква већ формирале заједничку комисију која прави списак разорених верских објеката у Сирији – да би могли да буду обновљени

          ВЛАДИМИР Путин је објaвио да је безмало цела територија Сирије, укључујући и хришћанске енклаве, ослобођена од терориста.

          Приликом сусрета са поглаварима помесних православних цркава, руски лидер је указао:

          „Ситуација се у Сирији постепено мења. Њене оружане снаге су – уз подршку наших војника – од терориста практично ослободиле сву територију своје земље“.

          Путин је открио да су Руска православна црква и Католичка црква већ формирале заједничку комисију која прави списак разорених верских објеката у Сирији – да би могли да буду обновљени.

          У овом контексту је указао да ће Русија помагати и обнову јеврејских и муслиманских светиња у Сирији и наставио:

          „Суочавамо са прогонима на верској основи. Са оним за шта смо веровали да је одавно остало у прошлости. Тај проблем је народчито заоштрен на Блиском Истоку који је колевка хришћанства и извор православне вере. Тамо су од терориста, бандита и екстремиста озбиљно пострадали и муслимани“.

          Путин је после овога сусрета имао и телефонски разговор са председником Египта Абделом Фатахом ас-Сисијем, за време којег је изразио задовољство успсесима постигнутим у ликвидацији „терористичког жаришта у Сирији“.

          Оба лидера су била сагласна да међусиријски дијалог нема алтернативу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари