Путин: Русија прошле године продала оружја за 15 милијарди долара

„НА НЕКЕ ЗЕМЉЕ СЕ ВРЖИ ПРИТИСАК БЕЗ ПРЕСЕДАНА ДА НЕ КУПУЈУ НАШЕ НАОРУЖАЊЕ“

Са заседања Космисије за војно-техничку сарадњу

  • Руски лидер се јавно захвалио државној безбедности што је сачувала у тајности рад над новим видовима оружја: „У томе су учествовале хиљаде људи и стотине конструкторских бироа и научних тимова и војних фабрика. Тајност заиста није било лако обезбедити, поготово што је све трајало годинама“

        ВЛАДИМИР Путин јавно је похвалио службу државне безбедности (ФСБ) за то што је обезбедила да рад на новим оружјима остане тајна иако је трајао годинама.

        Обраћајући се члановима Колегијума ФСБ, рекао је:

        „Обезбедили сте ефикасну оперативну контраобавештајну заштиту тих великих пројеката. Захваљујем се свима који су у томе учествовали у тешким условима“.

        Руски лидер је додатно објаснио: „У раду над новим видовима наоружања учествовале су хиљаде људи и стотине конструкторских бироа и научних тимова и војних фабрика. Тајност заиста није било лако обезбедити, поготово што је све трајало годинама“.

        Указао је да је током протеклих шест година у Русији све мање мање терористичких злочина. Навео је да их је 2012. било 316, 2014. године 84, а 2017-те - 25.

        Према Путиновим речима, прошле године је у РФ спречено 68 терористичких злочина, укључујући 25 терористичких напада".

        На заседању Комисије за војно-техничку сарадњу, Путин је оценио да је Русија успела да потврди свој статус једног од водећих испоручилаца оружја на светском тржишту.

        Истакао је да руски извоз наоружања и војне опреме расте трећу годину узастопно и да је 2017-те премашио 15 милијарди долара. Још је додао:

        „Треће земље врше притисак без преседана на наше партнере у сфери војно-техничке сарадње. Притисак се не врши само са намером да се са тржишта оружја потисне конкурент. Истовремено се жели и подрити одбрамбена способност одређених држава и повећати њихово заостајање у војној области“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари